De grote blog met tips om mee te nemen op reis

Ik ga op reis en ik neem mee…

Met kleine kinderen op reis, een lange vlieg- of autoreis voor de boeg? Wij hebben wel tips. Eén van de tips is neem cadeautjes mee en pak vooral alles wat je nieuw hebt in, als cadeautje. Vroeger deden mijn ouders dat al, wanneer we naar Zuid-Frankrijk reden. Om de zoveel tijd of kilometer een cadeautje. Bijvoorbeeld wanneer je de eerste landsgrens overgaat.

Wat voor een cadeautjes geef je tijdens de reis?

Misschien wel het meest voor de handliggend, is speelgoed. Speelgoed voor op de locatie, maar ook voor onderweg.

Speelgoed

Gadgets en binnenspeelgoed

Op vakantie hebben je kinderen ook graag speelgoed. Speelgoed dat ze al kennen, is vaak minder interessant dan nieuw speelgoed. Pak dus voor je kinderen een stuk speelgoed in. Onze twee speelgoedtips voor kinderen van 3 en 5 jaar zijn: De Vtech Kidizoom (kindercamera) en de Vtech KidiCom max (een kindertablet of smartphone). Beide zijn interactief speelgoed, waarmee ze foto’s kunnen maken en spelletjes op kunnen doen.

Kidizoom 5.0

Vtech kidizoom 5.0 roze

Kinderen maken graag foto’s, vooral op vakantie, dat hebben we wel gemerkt. Toen onze oudste 2 jaar was, gingen we vliegen naar Zuid-Frankrijk (Nice), toen kreeg hij een Kidizoom 5.0. Daar speelt hij al 3 jaar lang uitgebreid mee. Zijn zusje krijgt nu haar eigen roze, zodat ze allebei hun eigen camera hebben. Superhandig een camera die niet stuk kan vallen, dankzij de stootbumpers en de superstevige kwaliteit. We doen al 3 jaar met één camera, het enige dat we tot nu toe hebben moeten verwisselen zijn de batterijen. Oplaadbare batterijen zijn daarom ideaal voor dit speelgoed.

De KidiCom Max

Vtech Kidi com max blauw

Wanneer je ouders altijd op hun mobiel zijn, wil je er zelf ook wel één, maar ik ken weinig ouders die hun vijfjarige al een smartphone geven. Nee, speelgoed met enige functionaliteit dat overeenkomst toont met een smartphone is tof genoeg. Met de KidiCom kun je mooie foto’s maken, maar ook filmpjes kijken, spelletjes spelen, muziek luisteren en berichtjes sturen, wanneer je op wifi bent. De berichtjes verstuurd je met KidConnect, net als bij de Kindertablet die we afgelopen jaar van Vtech hebben uitgeprobeerd; de Storio Max.

Washimals van Crayola

Crayola inkleur dieren: Washimals

Crayola zorgt deze zomer voor de leukste gezinsuitbreiding met de Washimals in handige meeneemsets. Verzorg gezamenlijk de nieuwste leden van de familie met de vrolijke afwasbare viltstiften van Crayola. Kleur jouw nieuwe huisdier in met mooie stippen, strepen of bedenk een compleet nieuw patroon. Geef elk diertje het gewenste design en doe hem in bad om hem te ontdoen van alle kleur en opnieuw te beginnen.

De Washimal productlijn is verkrijgbaar vanaf € 11,99 tot € 24,99.
Dit najaar komt Crayola met een Washimalset met safaridieren.

Strandspeelgoed

Ga je op vakantie. Denk dan aan strandspeelgoed. Van schepjes en emmertjes, tot strandballen en opblaasspeelgoed.

Nijntje strandspeelgoed bij de Etos

Buitenspeelgoed

Tactic Molkky buitenspeelgoed van hout

Houten buitenspeelgoed valt hier goed in de smaak. Molkky is wel wat groot om mee te nemen als je een verre autovakantie voor de boeg hebt, maar staat voor jou een vakantie op de planning waarbij je niet te veel mee hoeft te nemen, dan zou ik Molkky achterin gooien. Een heel leuk spel om met kinderen vanaf een jaar of vijf te spelen. Met de stok gooi je de houtjes om om zo punten te scoren. Ook heel leerzaam, want zo leren de kinderen ook nog op vakantie over getallen en optellen.

Als je gaat zwemmen

Op de meeste vakanties wordt gezwommen, dus ook hier besteden we natuurlijk uitgebreid aandacht aan.

Zwembandjes; zoals de puddle jumpers

puddle jumpers

Ga je zwemmen, zorg dan dat wanneer je kinderen geen zwemdiploma’s hebben hun zwembandje mee hebben. Een leuke nieuwe puddle jumper kun je natuurlijk ook cadeau doen op vakantie? De Puddle Jumpers zorgen ervoor dat jij je kinderen veilig (onder jouw toeziend oog) in het water kan laten, maar kinderen vinden ze zelf ook superleuk. Daarmee snijdt je bij het geven van dit cadeau, meteen het onderwerp zwemmen aan. Nou, kinderen die dat horen krijgen nog meer zin om aan te komen op hun vakantieadresje. Alvast fantaseren over het zwembad of het strand is leuk.

Toffe handdoeken voor kinderen

Zoocchini badcape Kleine Giraf

De kids en baby badcapes van Zoocchini zijn erg leuk en daarmee ideaal voor vakantie. Het maakt afdrogen een feestje. De badcapes zijn er in verschillende dierenuitvoeringen. We hij hebben een flamingo en een hond (piraat) in huis.

Easybreath snorkelmasker

snorkelmasker easybreath decathlon

Decathlon geeft nu ook kinderen van zes tot tien jaar de gelegenheid om het comfort van de Easybreath te beleven. Dit is een masker waarmee je kan snorkelen, zonder een snorkel in je mond. Je ademt namelijk door het masker via het pijpje aan de bovenkant van het masker. De Easybreath is het eerste gelaatsbedekkende snorkelmasker, waarmee je zowel door je mond als door je neus kunt ademen, zoals je dat ook op het droge gewend bent. Binnenkort lees je hier meer over.

Zomerkleding

Kleding kan voor sommige kinderen een welkom cadeau zijn. Vooral als het iets is wat ze zelf graag willen hebben of waarvan je weet dat het precies hun smaak is. Sommigen zullen niet veel om kleding geven, maar er zijn kinderen bij die je heel blij maakt met een paar mooie glimmende sneakertjes.

Sandalen voor kinderen

Kindersandalen Shoesme meisjes

Op een zonvakantie horen geen warme schoenen thuis, dan trek je je slippers of sandalen uit de kast. Op een stoffige camping verslijt je zo een paar zomerse teenslippers of sandalen. Pak voor je kinderen een mooie paar frisse en nieuwe sandalen in. Leuk om te krijgen en superhandig.

Anti slip sokken zwembad

ockyz sweakers meisjes

Glijd niet uit bij het zwembad met Sweakers. Deze sokjes kunnen heel handig zijn voor kinderen die nogal eens een sprintje trekken bij het zwembad. Uitglijden is zo gebeurt en nee dat is geen pretje.

Kinderboeken

Boeken doen het altijd goed bij kinderen. Je leest mogelijk op vakantie ook gewoon voor voor het slapen gaan, maar ook op het strand, bij het zwembad of op je balkon/terras is door een boek bladeren zeer welkom. Pak de boeken die meeneemt in, nieuwe boeken doen het goed, dus verwen ze met een nieuw boek.

Zoekboeken, puzzelboeken en voorleesboeken

Een beetje uitdaging tijdens de reis, neem een zoekboek of puzzelboek mee voor de kinderen. Ze hebben zo weer wat extra vermaak tijdens de reis.

Otto Groot, Otto Klein

Het boek Otto groot, Otto klein is een aanrader.

Groot en klein, boven en onder, nat en droog, kort en lang, binnen en buiten en nog veel meer. Alle tegenstellingen worden uitgelegd met beelden. Hier kunnen kinderen uren zoet mee zijn. In de auto, maar ook lekker bij het zwembad of de tent of het hotel.

  • Met leuke zoekopdrachten:
  • Vind je Hu en Go?
  • Volg je het gele eendje?
  • Waar zijn potlood en Bic?
otto groot otto klein, tegenstellingboek

Zoekboeken in de serie “zoek de”

Ik heb vier heel leuke boeken vol verstopte dingen en leuke weetjes voor deze zomer.

Zoekboeken vakantie
  1. Zoek de slak in de tuin
  2. Zoek het aapje in het oerwoud
  3. Zoek de dinosaurus op het eiland
  4. Zoek de haai in de oceaan

Voor alle vier geldt, het is een interactief zoekboek vol informatieve en leuke weetjes.

Je kind wordt in deze boeken uitgedaagd om alle verschillende dieren en dingen te vinden en leert tegelijkertijd over de natuurlijke habitat van de diersoorten. Met deze boekjes zijn kinderen uren zoet! Het zijn heel kleurrijke en vrolijke boeken, vol superleuke en interessante opdrachtjes. Hier zijn ze wel even mee zoet in de auto of op het strand. Perfect voor vakantie. Er is genoeg te zien op alle prenten!

Aanbevolen leeftijd: 4 tot 8 jaar

Beertje gaat naar het strand

Beertje gaat naar het strand

Natuurlijk zijn er ook boeken die behalve superleuk zijn voor kinderen, ook ouders een beetje helpen bij de opvoeding. In dit geval in veiligheid van het een kindje op het strand. Het boek gaat namelijk over een beertje dat met zijn ouders naar het strand gaat, maar dat in de drukte zijn ouders kwijtraakt. Een mooie reminder voor je ouders om je kinderen goede herkenningspunten op het strand mee te geven. Hoe weten ze je zeker terug te vinden, wanneer je ze even uit het oog verliest (en zij jou). Daarnaast denk je meteen even na over hoe mensen jouw kindje bij jouw terug kunnen krijgen, wat dacht je van een armbandje met jouw telefoonnummer. Op sommige stranden worden ze zelf uitgedeeld aan kinderen, vergeet niet om je telefoon dus aan te zetten (maar niet continu naar je Whatsapp berichtjes kijken he ;)).

Denksport Junior Puzzelboekjes

Denksport junior voor kleuters

Zonder boeken geen vakantie

Waarom lezen in de zomer een must is. Heerlijk op vakantie de boel de boel laten. Maar dan kom je terug van vakantie en blijkt dat je dochter aan het begin van het schooljaar een leesniveau gezakt is. Of dat je zoon balend naar school gaat omdat hij lezen ‘stom’ vindt. De bieb helpt jou (en je zoon of dochter!) graag om het plezier in lezen terug te krijgen.

Om te beginnen met vier redenen om niet zonder boeken op vakantie te gaan.

De verjaardag van de luiaard
De verjaardag van de luiaard – Carin Peeters

Ook heel erg leuk zijn puzzelboekjes van Denksport junior. Denksport heeft speciaal voor kinderen kinderpuzzelboeken, ze zijn ingedeeld op leeftijdsgroepen, waardoor je al voor de heel kleintjes, vanaf 3 jaar leuke boekjes hebt. Met bijvoorbeeld een doolhof, zoek de verschillen of vol de getallen.

1. Lezen tijdens de zomervakantie houdt leesniveau op peil

Onderzoektoont aan dat lezen tijdens de zomervakantie de leesvaardigheid (het AVI-niveau) op peil houdt. Dit positieve effect geldt voor kinderen van alle leeftijden. Ze zijn gewend om op school ‘vrij’ te lezen: wanneer dit wegvalt, bestaat het risico dat ze een achterstand oplopen. Juist door tijd te besteden aan vrij lezen, krijgen kinderen meer woorden onder ogen. Bovendien komen ze met ander taalgebruik in aanraking dan wanneer ze alleen met klasgenoten kletsen of appen. Zo vergroten ze hun woordenschat en dat is weer goed voor hun schoolprestaties. Lekker blijven lezen tijdens de vakantie, dus!

2. Lezen = leuk

Lezen is leuk! Maar omdat kinderenop school moeten lezen om te leren, raakt het plezier van lezen soms naar de achtergrond. En dat is zonde. Want lezen moet vooral ook leuk zijn. Wegdromen in mooie, spannende verhalen. Even weg uit de werkelijkheid, een moment helemaal voor jezelf. Of zoals J.K. Rowling het omschrijft: “Ik geloof niet in de magie in mijn boeken. Maar ik geloof wel dat er iets magisch kan gebeuren als je een goed boek leest.” Ook voor kleine kinderen is lezen in de zomer een must. Wat is er nu leuker dan, juist wanneer papa en mama wat meer tijd hebben, lekker samen boekjes lezen en eindeloos praten over de verhalen?

3. Rustig op vakantie

‘Zijn we er al bijna?’ Je bent nauwelijks de straat uit of de vraag der vragen klinkt al vanaf de achterbank. Een lange reis is soms best een opgave voor kinderen –en voor jou als ouder.Natuurlijk, je kunt alle gele auto’s gaan tellen of bijzondere nummerborden opsporenom ze bezig te houden. Maar heb je al gedacht aan e-books en luisterboeken? Zo vanaf je tablet of telefoon. De kinderen gaan op in een verhaal, jij kunt even rustig op de weg letten. Of nog beter: lekker je ogen sluiten op de bijrijdersstoel. Laat de vakantie maar beginnen!

4. Boeken nemen geen ruimte in

Natuurlijk, de koffers zitten al vol genoeg als je op vakantie gaat. Niemand zit erop te wachten om nog eens een stapel boeken voor het hele gezin mee te slepen. Juist daarom zijn e-books zo fijn: ze wegen bijna niets (oké, een paar kb misschien) en iedereen kan zijn/haar eigen boeken meenemen op de telefoon of tablet. Geen enkel excuus dus om al die boeken niet mee te nemen! Ideaal voor de zomermaanden is de Vakantie Bieb-app van de Bibliotheek. Met deze gratis app neem je 50 e-books overal mee naartoe. Er zijn e-books voor jonge kinderen, voor jongerenen voor volwassenen. En het mooiste is: de app is voor iedereen. Ook voor niet-leden van de bieb.

Boeken voor jezelf

Vergeet ook jezelf niet trouwens, als je boeken inpakt. Je hoeft ze niet in cadeaupapier te wikkelen, maar een erg leuke boek is Happy Camper.

De Happy Camper. Manfreds kampeer- & survivalgids van het succesvolle animatietrio Job, Joris & Marieke en uitgegeven door uitgeverij Kluitman, is het onmisbare boek over kamperen, of je er nu van houdt of niet. Een must-read voor iedereen die deze zomer weer naar de camping gaat!

De happy camper

De Happy Camper

De Happy Camper is hét boek voor iedereen die gaat kamperen. Manfred de yeti neemt zijn lezers mee op zijn kampeeravonturen en vertelt alles wat hij inmiddels weet over inpakken, de tent opzetten, koken, spelen en slapen op de camping, de grootste campingongemakken, ‘wild life’ en nog veel meer. In het boek staan verder handige tips, leuke weetjes en hilarische interviews. Manfred is zelf gelukkig altijd vrolijk en optimistisch, ook als alles tegenzit. En zeg nou zelf: dat gebeurt wel eens als je gaat kamperen…

Erop uit Studio Ins & Outs

Studio Ins & Outs erop uit

Altijd blijven herinneren wat je tijdens je vakantie hebt gedaan. Houdt een dagboek bij. Het vakantiedagboek en dagjes weg invulboek Erop Uit! van Studio Ins en Outs is echt heel erg leuk.

Geen tijd voor enorme plakboeken per vakantie of dagje weg maar vind je het wel belangrijk om mooie momenten niet te vergeten? Daarvoor heb ik dit vakanties en dagjes weg invulboek ontwikkeld. Je kunt er 10 dagjes weg in kwijt en 7 (langere) vakanties of weekendjes weg.

In dit vakantieboek is er ruimte voor foto’s, bonnetjes, er worden een paar leuke vragen gesteld en schrijf je alle mooie momenten op. Erg leuk om met de stickers de sfeer weer te geven. Ik zit zelf al een paar avondjes lekker te knutselen op de bank ‘s avonds met Netflix aan. Alle uitstapjes van afgelopen jaar vullen bij ons al een aardig boek vol. Leuk om herinneringen erbij te schrijven. De ringband is ideaal, want zo kreuk je geen pagina’s als je in het boekje wilt schrijven. Je vouwt mooi het boekje gewoon rond.

En met de quote pagina’s maak je pas echte insta-proof vakantiefoto’s’!

Fietsen op vakantie

Fietsendrager Thule voor drie fietsen

Met de fiets op vakantie is natuurlijk ook uitkomst, met name wanneer je gaat kamperen. Dan kun je makkelijk naar een dorpje in de omgeving fietsen, of snel even broodjes halen ‘s morgens. Als je een grote afstand moet overbruggen, dan heb je het liefst wel een stevige fietsendrager. Wij kozen een Thule VeloCompact. Zo kunnen we onze eigen fietsen en een fiets van ons zoontje meenemen.

Binnenkort lees je meer over de fietsendrager.

Fietsstoeltjes voor de kinderen

Bobike achterzitje classic junior voor grotere kinderen

Wil je niet dat je kinderen op vakantie zelf fietsen, maar neem je ze liever mee voorop of achterop? Dan is het handig je eigen fietsstoeltjes mee te nemen. Voor een elektrische fiets heeft Bobike een ideaal stoeltje, ook voor oudere kinderen is er een goed fietsstoeltje. Namelijk de Bobike Classic Junior, helaas kan die niet op een e-bike waar de accu onder het achterrekje ligt, maar wel op de meeste gewone fietsen! Vergeet ook de fietshelmpjes niet.

Kinderstep

Micro step maxi

Op de campings in Frankrijk zie je vaak veel kinderen op een step rondrijden. Op een grote camping is de kans best groot dat je een flinke afstand moet afleggen voor je je croissantjes kun kopen of bij het zwembad bent. Om die reden vinden wij de kinderstepjes ideaal. Ze zijn erg licht en je neemt ze makkelijk mee in de dakkoffer of achterbak. Onze jongste rijdt op een Micro Step Mini, de oudste op een Micro Step Maxi. De stepjes zijn ideaal door hun speciale stuurmechanisme, je leunt in de richting dat je op wilt en zo stuurt de step. De kinderen hebben dat snel onder de knie en dankzij de drie wielen zijn ze heel stabiel. Ook voor de oudere kinderen is een step met drie wielen nog erg leuk. Deze Maxi step heeft zelfs led-verlichting in de wielen.

Meer vakantieblogs

Little label zomer jurkje

Zoek je nog een leuke vakantiebestemming? Bekijk de vakantieblogs voor leuke reisbestemmingen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Tips voor onderweg met kids
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *