Kinderboekreview: De Gorgels 2

De Gorgels en het geheim van de gletsjer van Jochem Myjer

Jochem Myjer maakt niet alleen de leukste grappen, maar ook ontzettend leuke kinderboeken; De Gorgels. Dit debuut won in 2016 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Met hetzelfde enthousiasme, dat je kent van zijn shows, schreef hij zijn boeken en dat lees je! Er zit veel energie in het boek en het is reuze fantasierijk. Sinds 30 oktober is De Gorgels en het geheim van de gletsjer uit. Het eerste boek was ook zo geweldig, dit tweede boek moesten we dan ook lezen!

de Gorgels

De Gorgels en het geheim van de gletsjer

De Gorgels en het geheim van de gletsjer gaat over de vriendschap van Melle en zijn zusje Limoni met hun Gorgels en het samenwerken in een team. Rick de Haas maakte prachtige illustraties bij het verhaal.

Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?

Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

De gorgels

De Gorgels zelf lezen of voorlezen?

Het kan allebei. Hier thuis lezen we het boek voor en het leuke aan een dik boek voorlezen is dat er elke dag weer naar uitgekeken wordt. Steeds kom je wat verder in het verhaal. Elke avond vatten we even samen waar het over ging en dan lezen we door. Lekker spannend. Maar voor de oudere kinderen is het een superboek om zelf te lezen.

De gorgels jochem myjer

Het boek is stevig, groot en heeft veel tekeningen en grote woorden dat maakt het boek erg prettig meelezen voor de kinderen. Wat een leuk en vrolijk boek is dit.

Tekst: Jochem Myjer
Illustraties: Rick de Haas
ISBN 978 90 258 7535 0
€ 17,50
Vanaf 5 – 11 jaar

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
De Gorgels Jochem Myjer
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *