De dag dat oma het internet kapotmaakte

Ik zeg het wel vaker, kinderboeken zijn grappig! Dit boek begint al met een goede titel. Het internet kapot, het zal nu maar gebeuren, nu we allemaal thuis aan het werk zijn en kinderen braaf hun lesjes op de computer volgen. Nee, laten we het internet niet door oma kapot maken. Al kunnen we dan wel even lekker boeken lezen, zoals deze. Hartstikke leuk om uit voor te lezen, of zelf te lezen! De dag dat oma het internet kapotmaakte.

Kinderboek internet

De dag dat oma het internet kapotmaakte

Wat een pech! Het is de ALLEREERSTE keer dat kleine Tiffany op oma past. En uitgerekend VANDAAG maakt oma het internet kapot. HET HELE INTERNET. Van de hele wereld…

Zonder internet is alles anders: Max kan niet appen, Lisa kan geen muziek meer luisteren en opa mist zijn favoriete tv-programma. Zelfs mama en papa komen vroeg naar huis, omdat ze niets meer kunnen doen op hun werk. Wat moeten ze zonder internet?

Toch wordt het een heel gezellige dag. En dat terwijl het internet het niet doet! Of komt het juist DOORDAT het internet niet werkt?

Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 4 of 5 jaar leuk. Zelf lezen kan vanaf een jaar of 8.

Lees hier mijn blog over hoe de nieuwe avi-niveaus werken.

Wat vinden we van het boek?

Het is echt een leuk boek en ook nog eens een boek dat past bij de tijd van nu, vind ik. We zitten allemaal op een kluitje in huis. Hoewel we nu natuurlijk ook druk zijn op Netflix, YouTube en alle online scholingssystemen, omdat ouders ook thuis moeten werken. Hebben we ook meer tijd met ons gezin, we doen gezelschapsspelletjes en bouwen weer hutten en knutselen elke dag.

Hoewel de situatie verre van ideaal is, moet je creatief zijn met de mogelijkheden. We gaan wel rondje fietsen buiten, maar proberen echt contact met anderen te vermijden. We blijven daarom vooral thuis en proberen te roeien met de riemen die we hebben. Wordt er een doos bezorgd van bol.com, dan verdwijnt deze nu niet bij het oudpapier, maar knutselen we daar een paasmandje van.

Het boek is heel prettig om te lezen, fijn geschreven. Een echte aanrader. We hebben hem nu voorgelezen en ik kan niet wachten tot ze hem zelf kunnen lezen. Klik, klik, klik.

Het internet is breekbaar

Ik moest zelf ook wel even denken aan wat we hier in huis allemaal kapot maken. Soms laten ze, tijdens het bekijken van YouTube, jouw telefoon ook uit hun handen vallen. Dan zeg ik ze ook dat ze nu het internet stuk hebben gemaakt, haha. Maar daarom gingen we ook al op zoek naar meer bescherming voor de smartphones. Ik heb vaak dat mijn hoesjes uiteindelijk vies worden en ik raak er wel op uitgekeken. Zo hebben we meerdere Samsung Galaxy S20 hoesjes en glasbeschermers voor het schermpje in huis. Zonder dat, had ik al een nieuwe telefoon moeten kopen. Ik heb overigens wel vaker mijn eigen sleutels op mijn telefoon laten vallen, dat wil ook wel flinke krassen veroorzaken. En de hoesjes zijn wel weer goedkoper dan een telefoonverzekering.

Laat jij je kinderen ook veel op je telefoon? Of bekijken ze YouTube eerder op een ipad of de tv?

Meer op de blog

Wat vertel je kinderen over het Coronavirus?
Doe mee met de kleurwedstrijd: Ontwerp je bakfiets
Denkspellen voor kleuters
Bekijk een overzicht van de leukste kinderboeken

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *