Top 5 traktaties met kleine cadeautjes

Heb je binnenkort een feestje, een traktatie of een evenement waarbij je kleine cadeautjes nodig hebt? Ik was eens aan het rondkijken, wij hebben op het kinderdagverblijf elke keer traktaties gegeven waarbij het een combinatie was tussen iets te eten en een kleine funtoy. Ik merk ook altijd dat onze eigen kinderen het leuk vinden om zo’n kleinigheidje te krijgen. Hierbij een kleine top 5 met traktatiecadeautjes voor op het kinderdagverblijf, de opvang of bij een feestje. Misschien wel in de grabbelton op een carnavalsfeest?

Bellenblaas

We hebben al een aantal keer bellenblaas gekregen die beplakt was met een gepersonaliseerde verpakking, bijvoorbeeld de naam van de jarige erop. Of beplakt met een mooi knutselwerkje. Je kunt er bijvoorbeeld een wc-rolletje overheen schuiven (oké, misschien knutsel je sinds het programma luizenmoeder niet meer met wc-rolletjes, haha). Dat wc rolletje zou je dan, in theorie, kunnen versieren als een pinguïn of een ander vrolijk dier. Pinguïn past wel lekker bij de temperaturen momenteel. Van de zomer werd wel flink gespeeld met de bellenblaas, om toch weer even vooruit te kijken naar mooi weer. Bubble tennis viel ook in de smaak, haha, maar dat is meer als cadeau voor de jarig (in de zomer).

SES Bubble Tennis

Sleutelhanger

De allerkleinsten hebben wellicht nog geen sleutels om aan hun sleutelhanger te hangen, maar de sleutelhanger zelf vinden ze vaak best wel leuk.

Sleutelhanger
Bron: lobbes.nl

Autootje

Wij hebben vorig jaar een racebaan gemaakt van karton, met zwartpapier eroverheen. Van wit papier hadden we de tussenstrepen gemaakt op de weg en daar boven op een raceautootje. Zo’n heel kleintje met een tractiemotortje. De kinderen hebben nog heel lang gespeeld met de knutselde snelweg. Ondanks dat het van papier en karton was, is het lang heel gebleven en hebben veel kinderen er met plezier mee gespeeld.

traktatie met snelweg en autootje

Bootje

In oktober knutselde wij konijnenbootjes. De bootjes hadden we gekocht en waren van plastic. Het waren badspeeltjes, maar wij vulden ze met popcorn. Van een satéprikker en een afbeelding van een konijntje maakten we de zeilen. Het was even knutselen, maar het had wel een leuk resultaat. De bootjes gaan nog altijd mee in bad.

Traktatie Paperhouse popcorn bootjes

 

Badeendjes

Ook badeendjes hebben we wel voorbij zien komen als kleine cadeautjes. Net als de bootjes komen ze na het kinderdagverblijf ook goed van pas. Dus ook deze worden wel getrakteerd op het kinderdagverblijf. Zittend bovenop een rijstwafel bijvoorbeeld. Mooi verantwoord en de peutertjes vinden het zalig.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *