Gastblog Kim: Naar school

Kim’s dochtertje zit nog niet op school, maar in oktober wordt ze vier jaar en dan mag zij ook naar de kleuterschool. Kim van Smeerdijk geeft een kijkje in hun weg daar naartoe, ondertussen zitten ze ook nog te wachten op hun nieuwbouwhuis. Ze schrijft in deze blog ook over haar zoektoch naar lunchtrommels.

Kim van smeerdijk

Kleuterklas

Na de zomervakantie is het voor de meeste volgers van mij dan echt zover. Naar de grote school, groep 1 oftewel kleuterklas. Voor ons duurt die zomer iets langer dan gewoonlijk.

De peuterspeelzaal is afgerond, we hebben voordat de zomervakantie begon afscheid van de leidsters genomen. Tussen nu en oktober hebben we geen school. We vonden het niet de moeite om haar nog anderhalve maand naar school te sturen. Ook omdat het veel geregel voor ons is met heen en weer rijden. Plus dat we ook in september nog op vakantie gaan. Allemaal punten die tot dit besluit geleid hebben.

9 oktober wordt Nikita 4 jaar. Dat betekent dat ze dan naar de kleuterklas zou mogen. Maar nog steeds is het nog een twijfelgeval of het allemaal gaat lukken. Het huis is nog steeds niet klaar en daarom zijn we nu op zoek naar een huurwoning in de buurt. Iets wat niet heel makkelijk is, maar we houden moed.

What's on mama's mind mymepal

School is toch wel iets spannends, zowel voor haar als voor ons. Ondanks dat ze naar de peuterspeelzaal ging en dat hartstikke leuk vond, is dit weer iets nieuws en onbekends en daardoor spannend. Het is toch een hele week elke dag van half 9 tot 2 uur. Op school lunchen, zelf naar de wc gaan, nieuwe kindjes, 1 juf in plaats van 2. Juist dat laatste vind ik een hele verantwoordelijkheid waar ik maar gewoon niet aan denk om mijzelf niet gek te maken.

Onze keus voor deze school was niet heel moeilijk. In onze nieuwe wijk heb je maar 2 keuzes. De ene school werkt veel met een tablet de andere niet. Noem mij maar ouderwets, maar je les maken op een tablet vind ik geen fijne gedachte. Doe mij maar gewoon pen en papier. Het is al erg genoeg dat er geen krijtborden meer zijn. Natuurlijk moeten ze mee gaan met de tijd en horen daar computers bij, maar de ogen van kinderen gaan drastisch achteruit door het staren op die tablet. Onze keus gaat dan ook uit naar de ecologische school in de buurt. Lekker veel buiten bezig zijn tussen en tijdens de lessen. Het is een nieuw concept en voelde meteen goed.

Ze hebben een continurooster waardoor ze vroeger thuis is ( 2 uur)  Daardoor eet ze op school haar lunch eten. Ook weer iets wat ik hoop dat goed gaat. Zo’n geweldige eter is ze niet en zeker geen snelle eter. Zonder eten word ze net als mij chagrijnig.  Ze zal veel meer zelf moeten gaan doen en dat baad mij soms zorgen ook al zegt iedereen dat het wel vanzelf goed gaat.

Doordat ze ecologisch te werk gaan en de kinderen het principe van minder afval en recyclen leren. Moeten wij een broodtrommel en beker kopen. Daar ben ik dan ook al een tijdje mee bezig, omdat ik geen keuze kan maken.  Het belangrijkste is dat het gebruiksvriendelijk voor kinderen is. Makkelijk te openen en sluiten. Ik zie nu al voor mij dat zo’n beker niet goed dicht is en de hele rugtas onder de limonade zit.

My Mepal heeft mooie broodtrommels en bekers, die je leuk kan personaliseren, Yumbox en Little Lunch hebben ook leuke vakken trommeltjes. Die laatste is iets kras vaster als de Yumbox heb ik mij laten vertellen. Boo and Crew uit Australië heeft ook een biologisch afbreekbare schattige trommel gemaakt.

Naar school lunchbox

Wel jammer is dat het knopje van de Mepal beker, om het tuitje eruit te krijgen, iets te stroef is voor Nikita waardoor ze hem niet open geklikt krijgt.

Mijn voorkeur gaat uit naar roestvrij staal. Als we dan zo milieu bewust moeten zijn dan ook maar meteen goed. Nadeel aan dat staal is dat er geen leuke trommels zijn en ik de sluiting ook niet heel handig  vind voor die kleine vingertjes. Ook wil ik een box met meerder vakjes om zo gevarieerd mogelijk iets aan te kunnen bieden. Doe ik als we thuis zijn ook. Bentoboxen zijn daar speciaal voor. (bentgo.com)

Klean Kanteen heeft aluminium bekers en broodtrommels. Planetbox heeft ook lunchtrommels en Blafre design heeft bekers. Maar ook bij deze beker krijgt ze het tuintje niet omhoog, helaas had ik die nou net gekocht.

Naar school drinkbeker

Ondanks dat de Yumbox niet van aluminium is heb ik die toch gekozen, omdat die gewoon leuk en makkelijk is. De sluiting gaat makkelijk en schoon maken doe ik op de hand waardoor slijtage minder hard gaat als in de vaatwasser. Ik had hem alleen wat hoger verwacht. Er passen nu 2 sneetjes brood in, wat voor nu prima is, maar naar mate ze meer gaat eten een probleem word. Zo heb ik na wat speurwerk een aluminium trommel met plastic buitenkant met Hello Kitty plaatje op onze welbekende Chinese website gevonden en natuurlijk besteld.

Een aluminium beker was wel echt een must. Ik heb zo vaak plastic bekers gehad die allemaal zijn gaan ruiken na een tijd. Bij aluminium blijven er geen resten achter en trekt er niks in. Het blijft schoon en dus hygiënisch. Misschien toch nog de Klean Kanteen met sport tuit erbij kopen.

Nu nog een rugzak en we zijn klaar voor de basisschool. Tips voor leuke niet al te grote roze rugzakken hoor ik graag van jullie. Fijn schooljaar.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Naar school blog Kim van Smeerdijk
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *