Kuddegedrag – 10+ jaar

Het spel Kuddegedrag kende ik al, maar eigenlijk had ik het nog niet zo vaak gespeeld. Toen ik over leuke spellen voor de Decembermaand aan het nadenken was, moest ik ineens weer aan Kuddegedrag denken. Het is namelijk een superleuk familiespel. Perfect voor al die regenachtige dagen en koude donkere avonden thuis. Maar ook superleuk voor spelletjesavonden met je vrienden natuurlijk. Zo nu en dan plaats ik spellen die niet per se voor (jonge) kinderen zijn, maar eerder voor jezelf en je vrienden, zoals What do you meme. Kudde gedrag kan ik overigens wel met mijn kinderen (10+ jaar spelen).

Kuddegedrag

kudde gedrag roze koe

We hebben hier een zwart-wit gevlekt gezelschapsspel voor ons, wat niet gaat om jezelf, maar het heeft een redelijk eenvoudige missie: denk zoals de groep denkt. Al wil ik eigenlijk wel op deze woorden terugkomen, meteen nadat ik ze schreef. Want, redelijk eenvoudig, dat is nog maar de vraag.

Het is de bedoeling dat je een antwoord opschrijft dat je niet laat zien aan de anderen met wie je dit spel speelt. Als je antwoord in de meerderheid is, dan win je een koefiche. Je hoopt dus dat de anderen hetzelfde opschrijven als jij. Maar, ben jij de vreemde eend in de bijt, heb jij als enige een bepaald antwoord gegeven, dan belandt de Roze Koe in jouw kudde en is die kudde voorlopig niet waard je, totdat iemand anders een antwoord geeft dat niemand anders geeft, dan schuift de Roze Koe naar een ander weiland.

De winnaar is het meest volgzame Kuddedier.

kudde gedrag roze koe

Ik vind het een erg leuk en origineel spel. Lekker makkelijk om te spelen en garantie voor heel veel lol. Probeer anders te denken, wat doet de rest! Dat is nog best lastig. Het spelletje kan je kort en snel spelen, maar ook zo lang als je wilt. Er zijn 200 vragenkaarten, 1 roze koe, 62 koefiches, 1 wie en 2 blokken met antwoordblaadjes in het spel. Dus je kan je lol er wel mee op!

Het is een mooi vormgegeven spel, met duurzame producten. Er is veel gebruik gemaakt van karton. De doos wordt dichtgeplakt met twee stickers, daarop kan je lezen dat ze gemaakt zijn van “planten”. Het kleurgebruik, de afbeeldingen, het is allemaal heel aantrekkelijk gemaakt en sluit goed aan bij de doelgroep (10+ jaar). Het allerbelangrijkste, het spel zelf, en ja die is heel leuk!

Adviesverkoopprijs € 29,99

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *