Plasticvrije gezichtsdoekjes van Naïf

Een onmisbaar product als je op reis gaat. Thuis los je het wel op met een washand, of wasbare doekjes. Maar de wegwerp gezichtsdoekjes zijn ideaal als je op reis gaat. Een wegwerp item duurzaam maken? Dat kan. Afgelopen tijd zijn er steeds meer verboden op allerlei soorten wegwerpplastic gekomen (YEAH!). Ook Naïf is hier groot voorstander van. Want wegwerpplastic is een grote last voor het milieu. Zo ook de meeste gezichtsdoekjes, hoe fijn ze ook zijn, er is een groot nadeel: ze bestaan voor ongeveer 70% uit plastic.

Naif plasticvrije gezichtsdoekjes

Een gezichtsdoekje van natuurlijke ingrediënten, 100% plasticvrij

Wist je dat in standaard gezichtsverzorging veel gebruik wordt gemaakt van microplastics? Zo kan een niet-natuurlijke scrub of dagcrème maar liefst 100.000 deeltjes microplastics bevatten (bron: plasticsoupfoundation.org). Natuurlijke verzorgingsproducten, zonder poespas, is the answer. Zo geef je niet alleen het allerbeste aan je huid, maar ook aan de planeet. Daarom zijn de verzorgingsproducten van Naïf vrij van microplastics, harde schuimmiddelen als SLS/SLES enparabenen

En daarom lanceert Naïf plasticvrije gezichtsdoekjes, gemaakt van eucalyptusvezels, 100% plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Met de Face Wipes van Naïf maak je snel, makkelijk en natuurlijk je gezicht schoon.

Een natuurlijke verzorgingsroutine voor je gezicht, het liefst snel en makkelijk, dat is wat we willen. Maar wist je dat de meeste gezichtsdoekjes van plastic zijn gemaakt? Daarom introduceert Naïf plasticvrije gezichtsdoekjes gemaakt van eucalyptusvezels, niet van plastic. Een gezichtsdoekje van natuurlijke ingrediënten, 100% plasticvrij, zonder parfum en alcohol. Hiermee maak je snel, makkelijk én natuurlijk je gezicht schoon. Goed voor je huid én de planeet. Een pakje wipes gaat makkelijk mee, in je handbagage, naar een festival, on the road. Maar er is een groot nadeel: hoewel vochtige doekjes lijken op wc-papier, bestaan ze voor zo’n 70 procent uit plastic (schonerivieren.org). En dan bedoelen we niet alleen de verpakking, maar ook de
doekjes zelf. Deze komen vaak in de natuur terecht en je begrijpt: dat is niet oké. De Naïf gezichtsdoekjes verwijderen make-up, reinigen de huid en zijn plasticvrij, dus 100% biologisch afbreekbaar. De doekjes zelf zijn gemaakt van eucalyptusvezels en de verpakking is gemaakt van bioplastic op basis van suikerriet: Pretty Planet Plastic-free

Naif plasticvrije gezichtsdoekjes

EU-Wetgeving niet-plasticvrij wipes

Vanaf 3 juli moet er verplicht een logo staan op alle niet-plasticvrije wipes dat aangeeft dat het product plastic bevat. Het logo, groot en kleurrijk, is onderdeel van de nieuwe EU-wetgeving die het gebruik van single-use plastics verbiedt. Omdat niet op alle wegwerpplastic direct een verbod kan komen, zullen sommige producten, waaronder gezichtsdoekjes, een markering moeten plaatsen op de verpakking. De markering geeft aan dat er kunststof in het product zit, dat het in de afvalbak thuishoort en dat zwerfafval negatieve effecten heeft op het milieu. Met name voor hygiëneproducten is dit van groot belang; deze worden nog vaak in de wc gegooid. En dat is niet de bedoeling. De doekjes zijn voor 90 procent verantwoordelijk voor rioolverstopping. Overal ter wereld, ook in de Maas, vind je vochtige doekjes op de oever (WWF, 2020). Ze horen ook niet bij het gft-afval, maar gewoon in de kliko.

Over het merk Naif

We help families to take good care without worry. De filosofie achter Naïf is simpel: do good. Wat dit betekent? We maken huidverzorgingsproducten die de puurheid van de mens en planeet respecteren en beschermen. We willen de plek waar we geboren zijn beter achterlaten dan hoe we ’m aantroffen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generatie, en hun een basis geven waarin ze kunnen kiezen voor Good Care. Dit zit ’m niet alleen in de ingrediënten, maar ook in de verpakkingen, verzendmethoden en hoe we op Naïf HQ te werk gaan. Alle producten van Naïf worden in Nederland gemaakt, zijn duurzaam, vegan, en bevatten natuurlijke ingrediënten. En nee, de verzorgingsproducten van Naïf bevatten geen chemische conserveringsmiddelen (zoals parabenen, phenoxyethanol), dierlijke ingrediënten, microplastics of nanodeeltjes. Alle producten zijn verkrijgbaar op www.naifcare.com en bij Etos.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *