Mama wordt weer fit

What's on mama's mind sportarmband belkinTijdens je zwangerschap is het niet altijd mogelijk om te blijven sporten. Vaak heb je er ook niet zo heel veel zin meer in. Wanneer de baby er dan eenmaal is, dan duurt het ook wel weer even voordat je de smaak te pakken hebt.

Ik sportte altijd vrij veel: hockey, tennis en hardlopen, maar eigenlijk elke sport vind ik wel leuk. Na de zwangerschappen ben ik het redelijk snel weer gaan oppakken, maar toch merk je dat het wel even duurt voordat je conditie weer op pijl is. Het oude niveau halen is nog een ander verhaal. Voor met hockey moet ik er toch wel weer helemaal in komen.

Om die conditie een beetje terug naar het oude niveau te brengen ben ik begonnen met hardlopen. What's on mama's mind belkin hardlooparmbandNou ja, vooral zeggen dat ik weer ga hardlopen. Tot nu toe ben ik pas een enkele keer geweest. Maar die keren gingen dusdanig goed dat het wel motiveert om weer door te gaan. Nou is het niet alleen de conditie dat mij tegenhoudt, het weer is ook niet echt je van het moet ik zeggen. Ik houd niet zo van in de kou en regen hardlopen. Als ik dan na een lange dag werken, de kinderen in bed heb liggen. Dan lonkt die bank eerder naar mij dan mijn sportschoenen doen. Toch probeer ik mij her en der te motiveren. Wat voor mij dan wel belangrijk is is resultaat zien. Ik loop dus met mijn telefoon om de tijden bij te houden. Zo zie ik een hoeveel kilometer ik heb gelopen en in welke tijd.

Als je dan vaker gaat hardlopen zie je als het goed is echt vooruitgang. Ik moet altijd even doorbijten de eerste 2 kilometer. Dan heb ik nooit zoveel zin en voel ik mij gauw moe. Maar naar die 2 kilometer gaat het vaak echt een stuk beter. Zo heb ik met mijn eerste training er al 7,5 km opzitten. De snelheid was er nog niet helemaal. Bij de tweede training van bijna 5 km had ik in elk geval alweer meer tempo erin. Zo komen we er wel.

Om de tijd en kilometers te kunnen bijhouden heb ik van Smartphonehoesjes een mooie sport armband cadeau gekregen. Daar past mijn telefoon mooi in. Smartphonehoesjes heeft heel handige accessoires voor je telefoon en tablet. Van een Sony Xperia X Compact hoesje tot en met een MacBook Pro 15 inch hoes.
Ik probeer nu één keer in de week te gaan hardlopen en de afstanden te meten. Dan wil ik half november een wedstrijd lopen van 7 kilometer. Ben je ook benieuwd naar het resultaat? Ik ga eens kijken of ik mezelf weer kan motiveren vanavond.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *