Op reis met jonge kinderen

Zomervakantie betekent voor velen koffers en tassen inpakken en op reis, naar een vakantiebestemming. Het maakt niet uit of het een verre bestemming is, een vakantie in het zuiden van Europa, een rondreis door scandinavie of naar de camping in de buurt. Of je nou een lange auto rit voor de boeg hebt of een lange vliegreis. Met kinderen is het altijd meer gedoe. Kim van Smeerdijk deelt wat tips met je!

Tips voor een reis met jonge kinderen

puzzelboekjes op reis

Toen Nikita nog een baby was sliep ze de hele reis, maar op een gegeven moment hield dat op. Vorig jaar meivakantie zijn we, na lange tijd niet op vakantie geweest te zijn, naar Denemarken gereden. Een rit van 7 à 8 uur plus de nodige plasstops. Dat vond ik wel even spannend, maar is super goed verlopen.

Tips voor een auto rit maar ook zeker te gebruiken voor in een vliegtuig of op een boot:

Maak een tasje met wat kleine cadeautjes. Zodat ze elke keer iets nieuws hebben om naar uit te kijken. Zo hou je het afwisselend en gaat de tijd sneller. Denk aan doeboeken, een leesboekje, een snoepje, een LOL bal of ander verrassingsspeeltje, een kindersurprise ei doet het ook goed, kleurboek en spelletje wat ze in hun eentje kunnen spelen zoals de smart games puzzels en heb je een Tiptoi pen dan heb je daar ook leuke kleinere keuzes voor.

Leuke puzzelboekjes vind je bij de Lidl, Aldi, Hema en Action. Kunnen ze al lezen dan zijn de vakantie doe boeken van Donald Duck altijd een hit. Die kreeg ik toen ik jong was elke vakantie en dat blijft leuk. Kruidvat heeft vaak de LOL ballen in de aanbieding en bij de action vind je genoeg kleurboeken. Kies verder voor kleurpotloden in plaats van stiften als je (be)kleding netjes wilt houden. En neem pedaalemmerzakjes mee voor afval en vochtige doekjes voor die kleef handen.

op reis

Verder hadden wij na een tip een plastic bed tafeltje/dienblad gekocht. Ideaal als reistafel. Aan de zijkanten kunnen ze de boekjes en potloden in stoppen en ze hebben altijd een harde ondergrond om te kleuren en spelen. Zeeman heeft die meestal rond deze tijd op voorraad voor een klein prijsje.

Ben je met de auto, stop dan regelmatig is mijn advies. Calculeer extra tijd in zodat je genoeg je benen kan strekken. En geniet vooral. Laat los. Gaat het niet zoals je had gedacht haal adem en verzin iets wat wel lukt.
Oh en vergeet je paspoort niet!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *