Paul van Loon schrijft kinderboek over nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre

Vandaag maken uitgeverij Leopold en de Efteling bekend dat Paul van Loon het kinderboek zal schrijven over de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre. Danse Macabre – Het begin verschijnt in oktober 2024 en vertelt het verhaal over een mysterieuze abdij en een noodlottige avond.

In het najaar van 2024 opent de Efteling op de plek waar vroeger het Spookslot stond een huiveringwekkend nieuw themagebied, met een nieuwe attractie waarin je zult griezelen als nooit tevoren: Danse Macabre. Paul van Loon vertelt het ware verhaal van Danse Macabre: de bloedstollende gebeurtenissen die plaatsvonden vóór het spookspektakel dat wacht in de mysterieuze abdij.

13 oktober 1876. Ga NOOIT naar de abdij… waar het kwaad sluimert en onheil rondsluipt…

Florian en Isabella mogen absoluut niet naar de abdij – volgens hun pleegvader Damian gebeuren daar mysterieuze dingen. Stiekem gaan ze toch – op de avond dat het orkest (waarin Damian violist is, en Joseph Charlatan dirigent) de Danse Macabre speelt. Verborgen achter de koorbanken zien Florian en Isabella hoe een zwarte schaduw over de muzikanten trekt en de abdij begint in te storten. De brokstukken vallen om hen heen. Ze moeten ontsnappen!

Dat is het begin van een avontuur vol gevaar – op de vlucht voor het Onnoembare dat op zoek is naar Isabella. Waarom? Wat wil hij van haar?

Danse Macabre – Het begin is een boek voor lezers vanaf 9 jaar en zal verschijnen in een gebonden luxe editie met folie, full-colour illustraties en kleur op snee.

voorlopige omslag paul van loon dmc

Omslag nog niet definitief

Danse Macabre – Het begin | Paul van Loon | € 23,99 | 14,8 x 21,5 cm
| 288 bladzijden | ISBN 978 90 258 8800 8 | omslag en illustraties: Efteling |
Verschijnt: oktober 2024

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *