Review Cirque Moustache

De zomervakantie staat vaak in het teken van leuke uitstapjes. Wil je nog een leuke uitjes tip? Cirque Moustache was zeker de moeite waard. Gastblogger Kim ging er naartoe met haar dochtertje Nikita (3 jaar). Ze gingen het circus in Haarzuilen.

Cirque Moustache zomertour

Cirque Moustache review

Circque moustache kim van smeerdijk

De zomervakantie is in volle gang. We hebben al leuke uitjes gedaan. Zo zijn we naar een sprookjestuin in Castricum, Van Blanckendaellpark in Tuitjehorn en Artis in Amsterdam geweest. Vandaag zijn we uitgenodigd om de nieuwe show van Cirque Moustache, ook wel circus snor genoemd, te komen zien.

En zo rijden wij op een warme zondagmorgen naar Haarzuilen waar ze op het terrein naast Geertjes Hoeve met de circustent staan.

Circque moustache kim van smeerdijk

De hekken zijn al open en het pleintje voor de tent stroomt vol met ouders en kinderen. Op het pleintje kunnen de kinderen zelf aan de slag met kunstjes. Van kaart schieten, lachspiegels en blik gooien tot hoelahoepen en koorddansen. Nikita is normaal niet verlegen, maar vandaag brengt ze daar verandering in. Ze kruipt achter mijn been. Vindt het allemaal een beetje eng zoals ze zelf zegt. Uiteindelijk durft ze mee te doen, maar op de foto met clown en jongleur Daniel zit er niet in.

De directeur Oppersnor Jasper Riedeman stapt op een pilaar en spreekt ons toe; Of wij er klaar voor zijn? Een harde ja geroep klinkt door de lucht en de tent gaat open. De kinderen mogen op de 2 voorste bankjes zitten. Het is volle bak, sommige ouders zitten zelfs op de grond.

Circque moustache kim van smeerdijk

Het begint met wat in een “normaal circus” een clowns act zou zijn, nu hebben ze alleen geen schmink op. De humor is leuk en doet niet onder voor wat we gewend zijn. Na een half uur is er pauze en mogen de kinderen buiten weer aan de slag. De volgende act begint buiten met vuur.

Het is een jonge cast waardoor de humor ook van nu is en ook voor het volwassen publiek geschikt is. Vooral de muziekkeuze bij de zaag-act vind ik erg vermakelijk. Het is geen hoge tent waardoor de acrobaten trucs iets simpeler zijn dan wat ik gewend ben te zien bij een circus, maar de kinderen vinden het geweldig. Daar draait het uiteindelijk ook om. Wat leuk om te weten is, dat de artiesten van gevorderd tot beginnend artiest zijn. Circus Snor geeft artiesten de kans om ervaring op te doen en maakt het laagdrempelig om in het circus te komen werken.

Circque moustache kim van smeerdijk

Cirque Moustache rijdt deze zomer midden Nederland rond met hun show. Check de website voor data bij jou in de buurt. Echt een aanrader om heen te gaan. Circus moustache dat zit wel snor.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Review Cirque Moustache

 • 18 juli 2023 om 15:00
  Permalink

  Met de kleinkinderen naar Circus Snor!
  Wat een feest, ook voor opa en oma.
  Vooraf was de verlegenheid snel over en gingen ze enthousiast aanbeden jongleer acts!
  Eenmaal in de circus tent begon een zeer goede spectaculaire voorstelling mét veel humor!
  Een aanrader voor iedereen!

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2019 om 21:24
  Permalink

  heel leuk wat zal ze hebben genoten ook al was ze zomaar een keertje verlegen.knuffel voor nikita

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *