Review Draagdoek of draagzak ByKay

Tanja is voor het eerst moeder geworden. Op What’s on mama’s mind deelt ze haar ervaringen als new born mommy. Dit doet ze meteen met een eerste dilemma kies je een draagdoek of draagzak? Lies hier een review van de mooie hippie draagdoek voor haar baby’tje. Dochter Fleur doet het hartstikke goed en mag genieten van het gedragen worden in de ergonomische draagdoek van ByKay.

draagdoek bykay

Draakzak of draagdoek?

draagdoek bykay

Een eerste kindje, dan gaat er een hele wereld voor je open, hoeveel kinderen je in je omgeving al hebt gezien. De lijstjes zijn eindeloos en de keuzes ook, echt! Dus mocht je snel last hebben van keuzestress, succes.

Zo kwam ik bij het moment ga ik voor een draagzak of draagdoek? Gevoelsmatig denk ik dat een doek het lekkerst is voor een kindje en mijzelf, omdat het zich echt naar ons vormt. Maar aan de andere kant, zo’n origamitoestand, lukt mij dat wel meermaals op een dag zonder dat mijn baby straks weer in slaap valt?

Hippe draagdoeken

draagdoek bykay

Draagdoeken zijn ook echt hip, als je bij het juiste merk kijkt tenminste, dan heb je nog de afwerking, de stoffen, ergonomisch en laten we eerlijk zijn, de prijs. Na een beetje zoeken op het wereldwijde web kom ik terecht op de website ByKay. Dit bedrijf is opgericht door Kay Poelen, moeder van vier kinderen. Mede door haar is de draagdoek een stuk hipper en beter geworden.

Er zijn heel veel keuzes en soorten op de website, waardoor je altijd iets vindt wat bij je past. Mijn keuze is uitgegaan naar de Stretchy Wrap classic, een ergonomische rekbare draagdoek voor baby’s tot 1 jaar oud. De stof is echt heerlijk zacht en er zijn meerdere instructiefilmpjes waardoor je snel doorhebt hoe je de doek moet knopen. Voor mij is de keuze draagdoek of draagzak makkelijk geweest, want een draagdoek zit heerlijk, maar is een draagzak makkelijker?

Mijn baby, draagdoek en ik

draagdoek bykay

Na de geboorte van ons kleine meisje waren mijn man en ik volgens alle clichés volledig in de wolken (naast het feit dat ik ook lichtelijk in de kreukels lag, maar dat doet er echt niet toe). De eerste keer dat de baby in de draagdoek ging was ik wel een beetje nerveus, dat knopen dat gaat prima, maar hoe krijg ik mijn kleintje er nu in? De eerste keer heeft de kraamhulp me geholpen en daarna vroeg ik mijn man te helpen. Maar de derde keer had ik het vertrouwen en ging het mij goed af.

Het grote voordeel van de draagdoek is dat je echt je handen vrij hebt, ik heb haar het liefst dicht bij me, dus dan is de draagdoek ook echt een uitkomst. Mocht het je lukken (en wil je het) is het zelfs mogelijk om borstvoeding te geven terwijl de baby in de draagdoek zit. Ik vind dat ideaal, want je kan je kindje makkelijk bijdraaien en als je ergens koffie aan het drinken bent, heb je geen inkijk.

Afwisselen?

De draagdoek is bij ons echt een succes, dus we kijken nu ook al naar een maatje groter, De Stretchy Wrap Deluxe. Deze is ook al geschikt vanaf de geboorte maar kan gebruikt worden voor kindjes tot 3 jaar. Deze gaat dus een stuk langer mee, maar is net zo zacht en ergonomisch als de classic. Nu is het dus mogelijk om de doeken af te wisselen, zo heb ik altijd een passende doek bij mijn outfit, gewoon omdat het kan.

Lees ook: hoe vaak maak je een fopspeen schoon?
Welk formaat fopspeen voor welke leeftijd?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *