Spel: Mijn eerste Doolhof

Voor kinderen vanaf 5 jaar heeft Ravensburger het ontzettend leuke spel: Mijn eerste Doolhof. Het spel is te spelen met minimaal 2 spelers, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk schatten te vinden. Denk goed na waar je een nieuwe gang maakt, zorg dat je zelf bij de schat komt, maar zorg ook dat jouw tegenstander ingesloten wordt door muren.

Mijn eerste Doolhof

Mijn eerste Doolhof spelregels

Een spel voor kleine avonturiers, mijn eerste doolhof, waarbij je wint door zoveel mogelijk goede gangen te bouwen.

Mijn eerste Doolhof

Aan de slag: Vouw het spelbord open en zorg dat alle gangen op het speelbord worden gelegd. Als het goed is houd je nog 1 kaartje met een gang over. Dat is het eerste kaartje dat de muren van het doolhof laten verplaatsen.

Kies allemaal een kleur, zet jouw spook op het juiste start vlak. Rood begint op rood en blauw op blauw, je maakt het kleurenpalet zelf wel verder af nu, toch?

Mijn eerste Doolhof

Draai alle ronde kaartjes met hun blauwe kant naar boven op tafel. Iedereen pakt een van deze fiches, dat is je eerste opdracht. Zo gauw je daar naartoe hebt kunnen lopen (door de gangen en niet over muren) kun je een nieuw fiche pakken. Degene met de meeste fiches op het eind heeft gewonnen.

Als je je kaartje slim in het doolhof schuift, krijg je nieuwe gangen, waardoor je snel bij je schat kan komen. Wie goed kijkt en geconcentreerd speelt, die wint. Concentratie is een dingetje bij kleuters, maar het spel is zo leuk, dat ze er voor op hun puntje van hun stoel gaan zitten in opperste concentratie.

Mijn eerste Doolhof

Leuk spel voor kleuters

Wat een geweldig leuk spel voor kleuters is dit. Onze kinderen zijn 4 en 6 jaar en vinden het erg leuk. Soms is het best wel lastig, maar soms heb je geluk en liggen de gangen al goed. Je merkt dat oudere kinderen veel sneller door hebben waar ze de nieuwe gang moeten inschuiven, maar ook de jongere kinderen snappen dat naarmate ze het spel vaker hebben gespeeld.

Mijn eerste Doolhof

Inhoud:
1 spelbord
17 gangkaartjes
12 fiches
4 speelfiguren

Een spelletje duurt zo’n 10 tot 15 minuutjes.

Leeftijd: 5 tot 8 jaar (Vanaf 4 jaar lukt waarschijnlijk ook wel)
Spelers: 2 tot 4 spelers

Meer leuke spellen van Ravensburger:

Gravitrax knikkerbaan
TipToi – mijn lichaam
3D Doolhof

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Spel: Mijn eerste Doolhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *