Spelen met je peuter, dominokaarten

What's on mama's mind dominokaart webprintSinds mijn zoontje drie jaar is spelen we geregeld samen spelletjes. Hij vindt memory leuk en we hebben een paar bordspellen waar hij al aardig goed in is; boomgaardje was altijd de grote favoriet. Sinds kort kunnen wij echter ook een nieuw spelen, namelijk domino, met dominokaarten.

Dominokaarten

Ik was zelf even helemaal vergeten hoe domino ookWhat's on mama's mind dominokaarten webprint alweer gaat. Ik ken het vooral van de dominostenen, maar je hebt het ook als kaartspel. Bij deze dominokaarten maak je geen gebruik van de traditionele dobbelsteenpatronen, maar breid je het dominospeelveld uit door dezelfde foto’s aan elkaar te passen. Je voegt in totaal zes foto’s toe bij het maken van de kaarten, die worden dan een aantal keer op een speelkaart geprint. Die foto’s zijn je eigen foto’s.

Hier lees je de spelregels. Wat leuk is aan het beginnen met spelletjes spelen met je zoon of dochter  is dat ze er heel veel van leren. Niet alleen van het spel zelf, maar alles wat er bij komt kijken. Zo moet je vaak een keuze maken wie er mag beginnen. Je kan bijvoorbeeld zeggen “degene met een blauwe trui aan”, “de kleinste” of “degene die 3 jaar is mag gaan beginnen”. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen kun je natuurlijk een andere vraag stellen. Misschien kan jouw zoontje of dochtertje al wel goed tellen of weet hij al wie de jongste of oudste is in huis.

What's on mama's mind dominokaarten webprintIn de versie van het spel die ik heb is het dus zo dat je dominokaarten zich onderscheiden door de foto’s die er op staan, maar ook door de kleur rand om de foto’s. Daarmee kun je dus ook meteen goed kleuren oefenen met je kleintje. “De foto met de groene rand, kan tegen de andere foto met de groene rand gelegd worden”.

Een spel voor het eerste spelen met je peuter kan nog een hele uitdaging zijn. Verwacht niet meteen dat hij het spel volgens de regels doet. Laat hem ook zelf lekker creatief zijn, misschien verzint hij wel zijn eigen variant. Zo gaat het bij ons thuis met memory ook. We spelen vaak open memory. Dus na het omdraaien van kaarten, laten we de omgedraaide kaarten met de afbeelding naar boven liggen. Zo vindt mijn zoontje (net 3 jaar) het nu nog het leukst en wij dus ook prima. Maar, misschien wil jouw zoon of dochter het juist wel exact volgens de regels spelen. Heb geduld als dat niet zo is, haha!

Gepersonaliseerde speelkaarten

Gepersonaliseerde producten vinden de meeste moeders erg leuk voor hun kinderen heb ik gemerkt. Je What's on mama's mind dominokaartenbent natuurlijk trots op je ukkie en ze zijn ook zo mooi! Ze passen geweldig met hun foto op een broodtrommel of mok.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om producten te personaliseren. Zelf heb ik dus net dominokaarten gepersonaliseerd bij Webprint. Daar verkopen ze veel verschillende fotocadeaus en ik mocht een setje reviewen. Ik heb getwijfeld tussen de gepersonaliseerde puzzels en memory kaarten, maar omdat ik beide eigenlijk wel heb en nog nooit domino heb gespeeld met mijn zoontje, leek mij dat wel een leuk idee. Zo doende ging ik ze bestellen.

Het bestellen gaat heel eenvoudig. Je kan zes verschillende foto’s gebruiken om te uploaden voor de dominokaarten. Elke dominokaart heeft een andere kleur en zodoende kun je straks het spel gaan spelen.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *