Steil haar of krullen

What's on mama's mind kiddy gate traphekjeOnze dreumes heeft een hele grote bos met blonde krullen. Niet een beetje slag, maar echt grote krullen. Zijn eerste jaar tot anderhalf jaar is hij vrijwel kaal geweest. Hele korte donkere haartjes zaten er op zijn hoofdje.

Vanaf ongeveer april dit jaar kwamen er langzaam wat krullen op z’n hoofd en naarmate de zomer vorderde werd hij blonder en blonder. Zijn krullen evenzo langer en meer.

Overal waar we komen, krijgen we complimenten over zijn haar, mensen zitten er ook graag aan. Dat doe ik zelf ook. Continu aaien over z’n bolletje. Het heeft een enorme aantrekkingskracht.

Die mooie krullen heeft hij niet van mij. Maar van z’n vader. Die heeft inmiddels donker haar, maar vroeger was hij net zo blond.

imageMijn dochtertje nu 3,5 week oud werd geboren met een stuk meer haar dan haar grote broer. Daarnaast is het heel steil.

Nu weet ik dat er nog een hoop kan veranderen qua haar. Grote kans dat deze haartjes nog uitvallen. Ik was wel benieuwd of er ook kans is op krullen met zulk haar bij geboorte. Dus van steil naar krul. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik dat googelen. Nu merkte ik dat vaak steil haar als “stijl haar” via Google te vinden is.  De moeite waard om ook te proberen, haha.

Wist je dat er een steiltang en een stijltang bestaat? Dat ontdekte ik ook namelijk. Een steiltang gebruik je om je krul uit je haren te halen (steil te maken). Een stijltang gebruik je om je haar te stijlen en bijvoorbeeld krullen te zetten.

Weer wat geleerd, haha.

Ik vind op Google verder verhalen over kinderen die met krullen werden geboren, daarna steil haar kregen en vanaf hun 18e ineens weer slag. Kinderen met steil haar die na vier maanden krullen kregen etcetera. Kortom, het antwoord staat niet op Google, maar time will tell. Gewoon even geduld, ik ben heel benieuwd.

Wat ik het leukst zou vinden, steil of krullen? Nee, ik heb geen voorkeur, ben gewoon heel nieuwsgierig.

Wel leerde ik van alles over het haar van m’n zoontje. Dat je het eigenlijk niet mag kammen of borstelen. Dat je het beter niet met shampoo wast. Dat je er olijfolie in kan doen voor versteviging van de krullen en met droog haar moet laten knippen bij de kapper. Wat ik met de adviezen ga doen, dat weet ik nog niet.

En over een jaartje weten we vast wat meer over het haar van onze dochter. Blonde krullen? Donker en steil?

 

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *