Review: Wishbone Smart Thermometer

What's on mama's mind Smart thermometer wishboneDe afgelopen twee weekenden heb ik twee zieke kindjes gehad. Het is januari, de griep heerst, mijn kleintjes gaan naar een kinderdagverblijf, bezoekje aan het consultatiebureau. Allemaal logische verklaringen dat ook zij af en toe een virusje meepikken.

Bij ziek zijn hoort vaak ook temperaturen. Vooral bij mijn jongste wil ik graag goed in de gaten houden hoe het met haar gaat. Wij gebruiken een ouderwetse thermometer, waarschijnlijk zoals de meesten onder ons. Oud en vertrouwd. Zijn wij al toe aan iets nieuws? Ik wilde het zeker proberen: een infrarood thermometer die contactloos meet. Kan dat? Ja dat kan, met de Wishbone.

Wishbone wordt omschreven als de kleinste en intelligentste thermometer die contactloze temperatuurmetingen kan uitvoeren.

Hoe het werkt?
Je downloadt de app die bij de Wishbone Smart Thermometer hoort, plugt hem in in de audiopoort van je smartphone of tablet. Je klikt in de app aan wat je wilt meten.
Je houdt de wishbone op 3 tot 5 cm van je kleintje en je meet binnen 2 seconden de temperatuur van het lichaam, van je baby, van jezelf, maar ook van je huisdier. Tevens kan het de omgevingstemperatuur of temperatuur van andere objecten (bijvoorbeeld een flesje melk) meten. Bekijk de FAQ van Wishbone voor meer informatie.

Wat heb je nodig?
Een smartphone of tablet (Android of iOs) en de app die je na aanschaf van de Wishbone Smart Thermometer gratis kunt downloaden en gebruiken. iOS vanaf versie 7.0 en Android vanaf versie 2.4.

Betrouwbaar?
Ik heb het getest. Ik ben erg fan van hightech en nieuwe ontwikkelingen op dit gebied, toch was ik sceptisch. Maar de metingen kwamen overeen met wat ik zelf heb gemeten met een rectale thermometer van mijn kindje. De omgevingstemperatuur werd ook gemeten door onze babyfoon en was exact hetzelfde.

Wat zegt Wishbone hier zelf over?
“Wishbone™ heeft een marginale afwijking van slechts ± 0.2 graden bij de normale lichaamstemperatuur van 37-39 graden. De meetwaardes van het lichaam gaan van 32 tot 44 graden en bij objecten van 0 tot 300 graden.”

Waarom zou je hier gebruik van maken?
Een van de voordelen is is dat het snel en makkelijk gaat. Daarnaast is het voor je kleintje onplezierig om vaak te temperaturen. En wat dacht je van het feit dat er op eenvoudige wijze een contactloze meting gedaan kan worden, het overbrengen van bacteriën en bacillen wordt daarmee tegengegaan. Ik ben altijd in de weer met watjes met alcohol om de “normale” thermometer te reinigen.

What's on mama's mind Wishbone Smart Thermometer

Wat kost het?
De Wishbone Smart Thermometer kost € 39,99 en is verkrijgbaar in drie kleuren (roze, blauw en lime). Je krijgt er een extra set batterijen en een reisetui bij. Je betaalt geen verzendkosten. Hoewel je voor een standaard thermometer minder betaalt kan je wel meer meten met deze thermometer.

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *