Waar is Wally nu weer?

Ken je Waar is Wally al? Ik denk het wel, de vele zoekprenten en het karakteristieke uiterlijk is velen bekend. Het is een populaire zoekplatenserie, oorspronkelijk verschenen in het Engels als Where’s Wally? In 1987 verscheen het eerste zoekboek van Martin Handford. Inmiddels is er weer een nieuwe uitgave verschenen en die gaat bij de naam Waar is Wally nu weer?

Waar is Wally nu weer?

Waar is Wally nu weer?

Waar is Wally nu weer? is de nieuwste uitgave van Waar is Wally.

Zoek naar Wally, Woef, Wendy, Tovenaar Witbaard en G. Spuis tussen holbewoners, piraten, goudzoekers, astronauten en andere buitengewone mensen. En maak een ritje met een tijdmachine! Waar je ook zal zijn, waar je ook was, Wally kun je altijd zoeken!

Een leuke uitdaging om Wally te zoeken. We hebben best wel wat zoekboeken in onze boekenkast staan. Van slakken zoeken in de moestuin tot en met de gele ballon, maar Wally ontbrak nog in de collectie en het is een geweldige aanvulling. Mooi stevig boek, waar de kinderen zorgeloos doorheen kunnen bladeren. Het boek is groot en daardoor is het voor de kinderen een fijne bezigheid om met zijn tween in het boek te turen. Wij zijn enthousiast en zoeken nog lekker door!

32 pagina’s
ISBN: 9789002258954

Tips om het snelst te vinden in een zoekboek

Het doel van een zoekboek is dat je een bepaalde afbeelding moet terugvinden in het boek. Vaak gaat het om enorme illustraties vol met details. Door al die details wordt het natuurlijk moeilijk gemaakt, een kabouter met een rode muts zoeken in veld vol puntpaprika’s is bijvoorbeeld geen makkie. Zoekboeken zijn echter leuk voor alle leeftijden. Je hoeft er niet voor te kunnen lezen om met je eigen boek op schoot een uurtje door te brengen. Voor de heel kleine kinderen is het een goede oefening voor het vergroten van de woordenschat.Welke woordjes kennen ze al? Wedstrijdje doen? Wie vindt Wally als eerste?

Een paar tips om snel te zoeken en te vinden
Tip 1 is door steeds vakken te maken met je vingers. Begin linksonderin en werk langzaam naar boven door een soort veld “uit te kammen”. Verdeel de bladzijde dus in vakken en doorzoek steeds een vak.
Tip 2 maak lijnen met je wijsvinger. Ga van links naar rechts in het boek
Tip 3 werk van binnen uit en bekijk de pagina als een soort dartbord met allemaal ringen, begin in het puntje in het midden en bedenk steeds een grotere wordende cirkel vanuit het midden.

Veel zoekplezier!

Kinderboeken

Bekijk hier het overzicht van leuke kinderboeken
Zoekboek spoken en monsters
Hoe werkt avi-lezen?

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *