Welk huisdier past bij kinderen?

Hebben jullie huisdieren? Ik zou wel huisdieren willen. Vroeger hadden we een hond, een kat, een konijn en een hamster. Ik zelfs nog even een eendje gehad (Joop) en een duif (Dolly). Als een van de dieren overleed dan wilden we al gauw een opvolger in de dierenfamilie verwelkomen. Zo heb ik twee konijnen gehad (Joost en Nijntje), drie katten (Pjoetje, Mickey en Sproetje), drie honden (Kafka, Woody en Dylan) en twee Russische dwerghamsters (Hammie en Gorbatsjov).

Wat is nou het meest ideale dier voor bij jonge kinderen?

Het liefst zou ik een hond hebben, maar ja we werken veel te veel. Het zou zielig zijn of je zou je helemaal krom betalen aan uitlaatservices. Beide opa’s en oma’s hebben een hond, dus onze kinderen groeien wel op met regelmatig een grote hond om hen heen. Toch is het anders dan wanneer je zelf elke dag met de kinderen de hond uit kan laten. Een kat zou ik ook gezellig vinden, eentje die lekker wil knuffelen op schoot. Wel eentje die lekker naar buiten gaat.

What's on mama's mind - hond

Ik weet niet wat het makkelijkst is met kleine kinderen. Een poes is vaak wel makkelijk, ze kunnen zichzelf vaak goed vermaken (vooral als ze lekker naar buiten mogen). Regelmatig zie ik dat ouders beginnen met een konijn voor kinderen, maar ik vind het zo zielig als een konijn alleen in een hok zit. Ze moeten wel lekker kunnen rondrennen in een ren, op een fijn zacht en eetbaar grasveldje. Konijnenhokken zijn tegenwoordig gelukkig al heel mooi, maar je moet er wel een ren bij nemen, vind ik. Of het konijn elke dag even lekker laten rennen. Heb jij een binnenkonijn? Mag die dan binnen rondlopen en knaagt hij niet aan de kabeltjes?

Kippen zijn natuurlijk ook heel gezellig in je achtertuin. Kippenhokken zie ik bij ons in de omgeving ook wel,wij horen zelfs een haan kraaien elke ochtend. Niet dat ik er wakker van wordt hoor, want volgens mij is deze haan een flinke uitslaper, haha. Kippen zijn leuk, maar ik heb ze zelf nooit als huisdier gehad, ze lijken mij ook niet echt knuffelbaar. Een voorwaarden voor een huisdier is wel dat je ermee moet kunnen knuffelen, vind ik. Althans, misschien moet je minimaal 1 knuffelbaar huisdier nemen, dan kun je er daarnaast nog kippen bij doen, omdat ze zo gezellig rond schuifelen door de tuin.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *