Van ledikant naar een groot bed

Kim ging op zoek naar een fiets, nu gaat Kim op zoek naar een bed. Lees je weer mee in haar zoektocht naar het beste voor haar peuter? Nikita wordt al bijna twee jaar, gaat ze van haar ledikant naar een peuterbed of een éénpersoonsbed?

Wanneer is het moment daar dat je voor een groter bed kiest?

Nog maar twee maanden dan wordt ze alweer twee jaar. Al een tijdje vraag ik mij af wanneer het tijd wordt voor een groter bed. En wat is verstandig, een peuterbed of meteen een eenpersoonsbed? Met een éénpersoonsbed van 90×200 cm, zijn we meteen helemaal klaar met dat bedden gezoek. Geen extra kosten om nu van een babybed naar een peuterbed en dan later naar een groter bed over te stappen. Ook kan ik er bij een groot bed naast liggen, zonder mijn knieën in mijn nek te leggen. Ik vind het alleen meteen zo groot. Een peuterbed heeft ook wat voordelen. Het heeft een makkelijkere instap voor je kindje aangezien hij lager is. Heeft hekjes tegen het vallen en voelt knusser en geeft daardoor een beschermd gevoel voor je kindje.

Ledikant naar peuterbed

Nu met de huisjes-bedden-trend merk ik dat ik daar in mee word getrokken. Ze zijn ook zo leuk. En mevrouw vindt niets leukers dan in een tentje zitten, wat dan zo’n huisje ideaal maakt.

Deze peuter wil liever bij papa en mama in bed slapen

Misschien wil ze er dan wel in liggen in plaats van in ons bed. Mevrouw wil namelijk niets liever dan bij ons liggen. Haar eigen bed wil ze niet in. Op oma’s bed ligt ook veel lekkerder en het logeerbed ook. Op Ameland merkten we het al.

Het slapen hadden we redelijk onder controle maar in Ameland wilde ze weer niet slapen behalve op het grote bed. Logisch natuurlijk op een vreemde plek in een logeerbedje is niks. Op het grote bed ging het prima, sinds de vakantie voorbij is is het thuis weer drama.

Van ledikant naar peuterbed

Een nieuw bed zoeken

Laatst zijn we samen naar bedden wezen kijken, want ik vind dat zij er in betrokken moet worden. Op die manier verklein je de overgang van het oude bed naar het nieuwe bed. De halfhoogslaper vond ze geweldig als speelhuisje en het huisjesbed werd meteen in gebruik genomen.  “Slapen”, riep ze.

bedhuisje studio stylliz

Foto: @studio_stylliz

Door dat soort kleine hints merk ik dat wij niet de enige reden zijn waarom ze liever bij ons in bed slaapt. Ik ben er bijna van overtuigd, dat zodra er een groter bed staat, waar ze zelf in en uit kan stappen, dat dat gaat helpen om haar in haar eigen bed te laten slapen.

Nu alleen nog kiezen welk bedje het wordt.

Deel deze blog van What's on mama's mind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *