AVI-E3 Een draak uit een ei

Vorige week hadden we uit de serie wenslezen het kinderboek Een kist vol goud op het AVI niveau M4 uitgelicht. Nu een boekje voor de beginnende lezer, eind groep 3. Een draak uit een ei.

Een draak uit een ei wenslezen

Een draak uit een ei

Wanneer de vrienden Bart en Dani een groot paars ei vinden in het bos begint een avontuur. Het ei is niet van een vogel, maar van een draak. Supergaaf als je een paars drakenei vindt, maar wat moet je met een draak doen? Die draak wordt natuurlijk enorm groot. Ze weten dan ook niet goed wat ze met de draak aanmoeten, want ze zijn bang dat mensen bang voor hem zijn. Dan ontdekken ze een krantenbericht, van een professor die een paars vogelei kwijt is. Daarna beleven ze een groot avontuur met de draak en natuurlijk een happy end…!

Een draak uit een ei wenslezen

Er staan leuke drakenweetjes in dit boek. Over welke kleuren draken kunnen zijn, dat draken vaak een kist met goud hebben en wat ze eten.

Wenslezen

Een draak uit een ei is een van de vier boeken voor beginnende lezers uit de serie Wenslezen. Vier boekjes met kinderwensen, avonturen waar elk kleintje zich een voorstelling van kan maken.

Het was het tweede boek dat wij uit deze serie met ons zoontje lazen. Het zijn mooie compacte boeken die goed in de hand liggen. Het verhaal leest heel makkelijk en is leuk geschreven.

Mooie serie van boekjes om te oefenen met zelfstandig lezen, maar ook leuk om uit voor te lezen, want het verhaal is erg leuk.

Wenslezen e3 tot m4
  • Een kist vol goud – AVI M4
  • Het elfje van Jet – AVI E3
  • Roos vliegt weg – AVI M4
  • Een draak uit een ei – AVI E3

Auteur: Jette Schröder
Uitgever: Ploegsma
Pagina’s: 48 pagina’s
ISBN: 9789021678719

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Een draak uit een ei, wenslezen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *