De paastak

Dit is deel 2 van een blogreeks van Marije over Pasen. Marije bekend als de Schminkmevrouw maar ook expert op het gebied van selfcare. Lees hier haar eerste Paasblog: uitkijken naar een nieuw begin.

De Paastak

In de aanloop naar pasen is het leuk om het huis al een beetje te stylen. De bloesemtakken die gesnoeid moeten worden zetten we binnen op de vaas aangevuld met mooie tulpen en bloeiende takken uit de bloemenwinkel. Een paar weken voor pasen komt daar ook de paastak bij… Eerder kocht ik nog trouw de typische krullende takken, maar ik vind het altijd leuk om iets te vernieuwen dus maak ik dit jaar met de kinderen een ander soort paastak.

Paastak maken

Hier beginnen we vaak al na de kerst met de eerste bollen met narcissen in huis, maar vanaf de carnaval gaan we los, overal staan wel een paar glaasjes waar ik de bolletjes zonder grond in zet en wanneer de eerste bollen buiten in bloei staan maakt niets mij gelukkiger dan een enkele uit de tuin afknippen en binnen op een vaasje te zetten. Maar nu gaan we ook zelf aan de slag…

De oudste is tegenwoordig helemaal fan van knutselen met touw, van vlechten tot weven en zelf die gedraaide touwtjes maken voor in je haar, zoals je vast nog kent van vroeger op de markt in Frankrijk!? Hiervoor kreeg ze al eens een mooie bol wol in regenboogkleuren, handig want dan hoef je niet van touw te wisselen. En precies daardoor lieten we ons inspireren voor deze paastak… het vraagt wel wat geduld en een klein beetje motorische handigheid helpt wel, maar anders helpt mama toch gewoon…

  • Neem een tak (die toch gesnoeid moest worden dezer weken) het liefst met een paar vertakkingen.
  • Knoop het begin van het touw ergens halverwege de dikste tak vast.
  • Wikkel het er omheen, als je tak een beetje glad is zoals die van ons, dan kun je het mooi strak aanschuiven, maar het hoeft niet eens zo precies, als het klaar is en versierd wordt valt vooral de vrolijkheid aan kleuren op!
  • Aan het eind weer een knoopje, dat is even precisiewerk, maar wederom ‘effect gaat boven perfect’
  • Wanneer je niet zo’n mooie meerkleurige draad hebt, dan is het natuurlijk leuk om af te wisselen met verschillende bolletjes… knop gewoon steeds een nieuw stukje om de tak waar je met de vorige kleur geëindigd was.
Paastak

Wanneer de kinderen deze motoriek ofwel het geduld niet optimaal hebben, het is ook super leuk om een tak met verschillende kleuren verf te versieren, zo deden de jongste 2 hier dat ook!

Zet de tak nu in een potje met iets waarin hij stevig rechtop kan staan, dat hangt een beetje af van de grote van de tak en wat je er straks in gaat hangen… Hier staan de kleine takjes in een potje met zand en de grote in een stevige vaas met smalle opening, maar hij kan ook gewoon tussen een vaas met tulpen bijvoorbeeld! …

In de volgende blog gaan we een aantal versieringen maken!

Denk je help?!! Wanneer moet ik naast het thuisscholen ook nog knutselen? Laat mij je cheerleader zijn om het leven weer wat luchtiger en bij de basis te houden, volg mij op instagram @marijebrand

Bekijk ook:

De knutsel challange; knutselen met kleuters
Knutselen voor Pasen
4 educatieve denkspellen voor kleuters
Plannen met peuters en kleuters (inclusief free printables)
Disney+ 7 dagen gratis

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *