Elektrische Borstkolf Difrax

What's on mama's mind borstkolf difrax met fles
Ik had al voor de geboorte van m’n dochtertje geschreven over de b2b elektrische borstkolf van Difrax. Ik was er heel benieuwd naar hoe dat gaat zijn. Bij m’n zoontje nooit gebruikt, daar had ik wel een handkolf.

Nu ze nog zo klein is ben ik nog niet veel aan het kolven geslagen. Maar ik heb hem natuurlijk wel uitgeprobeerd.

Mijn eerste poging vond ik wel een beetje spannend eigenlijk, haha. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Zou het zeer doen? Maar het was eigenlijk helemaal niet vervelend. En de kolf is echt geruisloos. Ik kreeg er goede moed van.

Totdat…

Daar overkwam mij een nachtmerrie voor elke borstvoedende moeder. Ik maakte een stomme fout. In plaats van dat ik de fles van de kolf klikte. Wat heel eenvoudig werkt. Was ik hem onnadenkend eraf aan het schroeven. De kraamhulp keek toe maar had ook niet door wat er gebeurde. Helemaal niet realiserend dat ik zo de onderkant van de S-fles er af aan het draaien was. Die kan namelijk open. Flats, zo m’n vers gekolfde melk in m’n schoot en op het dekbed.

O, wat baalde ik.  Een ding, dat doe imageje nooit meer. “Dag melk, dag eerste poging met flesje”.

Dus dames, doe dit niet ook. Draai niet de dop van de bodem los.

Wat ik wel een nadeel van kolven vind is dat je continu de kolf moet schoonmaken en de fles. Wat dat betreft is borstvoeding natuurlijk ideaal. De slangetjes van de kolf moet je goed door laten lopen met water en een aantal onderdelen kook je uit.

Daarna moet je de kolf natuurlijk wel goed in elkaar zetten. Toen ik bij een tweede poging ineens melk op m’n broek voelde lopen, kwam ik er achter dat ik dat niet goed had gedaan. Ik had een slangetje te los vastgezet. Zo kwam die los en liep er weer melk weg. Gelukkig geen hele fles deze keer, we gaan de goede kant op.

De kolf is verder erg prettig en geruisloos dus daar ligt het niet aan. Ik zal over een tijdje als ik hem vaker heb gebruikt een review maken, dan kan ik echt een oordeel geven. Maar bij deze, leer van mijn foutjes.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Elektrische Borstkolf Difrax

 • 3 november 2015 om 23:10
  Permalink

  Ik gebruik deze ook en ben er erg tevreden mee. Alleen ik heb ook een keer een domme fout gemaakt het luchtslangetje en melkslangetje verwisseld. Ik dacht wat duurt dat lang. Op een gegeven moment kwam dus melk in het luchtslangetje, oeps…! Meteen uitgespoeld en een week laten drogen, maar hij blijft ietswat vochtig nog steeds.

  Beantwoorden
  • 4 november 2015 om 02:21
   Permalink

   Och, haha we moeten wel scherp blijven he 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *