Gastblog Kim: Kleuter leert fietsen

Mijn naamgenoot en gastblogger Kim deelt haar avonturen en belevenissen met haar kleuter Nikita op Mama’s Mind. Vandaag vertelt ze over haar kleuter die leer fietsen!

kim van smeerdijk fietsen

Kleuter leert fietsen

Ze is 4 jaar oud, maar fietsen kan ze nog niet.  Dat ligt niet alleen aan haar, maar ook aan ons. Diep van binnen vind ik het niet erg dat ze nog niet kan fietsen. Ik vind het namelijk dood eng dat alleen fietsen. Behalve het 100 keer vallen zie ik allemaal beren op de weg liggen. Het liefst hou ik haar veilig bij mij. Ook dit hoort weer bij de kwestie los laten.

Op haar derde verjaardag kreeg ze een popel fiets van opa en oma. Best een zwaar fietsje achteraf gezien. Ze snapt wel wat ze moet doen maar krijgt het doortrappen niet lekker onder de knie. Ze trapt dan naar achteren wat de rem is en wordt dan driftig dat het niet lukt. Stapt dan af en wilt niet meer. Gewoon weinig doorzettingsvermogen, net als mama. Als het niet lukt haken we af. Vaak weet ik van mijzelf al dat ik ergens niet goed in ben en dan begin ik er niet eens aan. Al zeggen mijn collega’s anders, maar dat is anders. Werk moet gedaan worden, hoe dan ook. Daar moet ik wel.  Nikita is net als mij helaas. We hebben allebei weinig geduld. Dat helpt natuurlijk niet mee.

kim van smeerdijk fietsen

Het is een kwestie van oefenen, oefenen en oefenen. Dat hebben we te weinig gedaan deze zomer. Als ze nu uit school komt is ze te moe. Dat plus geen geduld heeft er voor gezorgd dat ze nog niet kan fietsen.

Ondanks dat ik het niet erg vind dat ze nog niet kan fietsen. Ben ik wel een beetje jaloers op de kindjes van haar leeftijd die het al wel kunnen, maar voor alles komt een tijd. Laat haar nu nog maar lekker steppen.

Hoe gaat het fietsen bij jullie?

Lees ook:
Mini Micro Step

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Gastblog Kim: Kleuter leert fietsen

    marja

    (30 november 2019 - 20:15)

    komt vanzelf wel hoor kim,en van vallen word ze groot hoor maar als moeder voelt het vreselijk dus gewoon doen wat ze zelf wil xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *