Gastblog Kim: Het vervolg van de peuterkamer

Kim schreef in haar vorige blog al over de aankomende overgang van ledikant naar peuterbed. Kim ging op jacht naar het grote bed. Wordt het een peuterbed, een meegroeibed of meteen een groot bed?

Een portemonnee-vriendelijk-bed

Ik heb veel bedden gezien en uiteindelijk gekozen voor een portemonnee-vriendelijk-bed. Alhoewel, het niet helemaal zoals we bedacht hadden ging. Lees hier over onze zoektocht:

We hebben gekozen voor het meegroeibed Lotte van whkmp’s own, die is natuurlijk gekocht op wehkamp.nl. Zodat we niet over een paar jaar weer een bed hoeven te kopen. Dat betekende wel dat het huisjes bed afviel (lees vorige blog). Na eindeloos twijfelen was ik het zat en heb de knoop doorgehakt en op de knop bestellen gedrukt. Daar had ik misschien iets langer over moeten nadenken.

peuterbed kim

Bij het in elkaar zetten, wat ik in mijn eentje deed, kwam ik er namelijk achter dat ons peutermatrasje, die wij al een jaar in huis hebben, niet paste. Aangezien het een meegroeibed betreft betekent het dat de breedte van het bed al 90 centimeter breed bedraagt. Ons matrasje is echter maar 70 centimeter breed. Ik baalde behoorlijk, want nu had ik een bed zonder matras!

Ikea verzint zijn eigen bed maten

Ik ben nog snel naar de Ikea gereden, maar dat was helemaal een stom idee. Ikea verzint namelijk eigen maten. De bedjes van Ikea zijn 70 cm bij 160 cm of 80 cm bij 200 cm in tegenstelling tot de regulieren maten 70×150 cm of 90×200 cm. Daar schoot ik dus al helemaal niks mee op. Ondertussen was het bedtijd en heb ik een paar kussens in de gleuf gestopt. Een prima tijdelijke oplossing. Morgen weer een dag.

kinderkamer peuter

Mijn vader kwam met het geniale idee om een stuk schuim op de markt te kopen ter grootte van die 20 centimeter gleuf. Nu heeft ze een heerlijk peuterbed, waar mama wel een beetje jaloers op is. Het zou alleen fijn zijn als zij er ook zo over dacht, maar helaas ligt ze nog vaak tussen papa en mama in. Of ligt mama naast haar, wat nu kan. Naar mate ze groter word groeit het bed mee en kan er gewoon een eenpersoonsmatras in.

Kinderkamerstyling

Nu alle babymeubels ook nog eens verkocht zijn. Kan het echte stylen weer beginnen. Grote kledingkast in de ene hoek en tipi in de andere hoek met ertussenin een poppenhuis. Schilderen doe ik deze keer niet, behalve de nieuwe tweedehands kast, aangezien we bezig zijn met een nieuw huis, maar wat nieuwe decoratie kan geen kwaad.

tipi kim peuterkamer

Nu is echt mijn baby weg, maar ik heb er wel een grote peuter voor terug gekregen.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Gastblog Kim: Het vervolg van de peuterkamer

 • 23 december 2017 om 22:11
  Permalink

  Wat een gaaf bed en wat een goed idee om er schuim tussen te doen.
  Ik vind het dekbedovertrek ook echt heel erg gaaf <3

  Beantwoorden
  • 24 december 2017 om 18:15
   Permalink

   Ja hè!! Vind ik ook! Leuk dat je reageert Marieke

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *