Gastblog Kim voor het eerst naar school

Gastblogger Kim van Smeerdijk schrijft regelmatig blogs op What’s on mama’s mind over haar dochtertje Nikita. Nikita is 4jaar geworden en gaat nu voor het eerst naar school.

Kim van smeerdijk

Wennen op school

En zo is die grote zomervakantie weer voorbij gevlogen. Ik zie allemaal mama’s die hun kinderen voor het eerst naar school brengen. Mijn maag kriebelt ervan. Ik ben samen met die mama’s zenuwachtig. Nog even en dan heb ik hetzelfde loopje en breng ik Nikita naar school.

Vandaag kregen we het belletje voor een intakegesprek en hebben we wendagen gepland. Het komt dan zo dichtbij. Al weet ik dat het goed gaat en Nikita het superleuk gaat vinden, vind ik die verantwoordelijkheid bij 1 juf zo groot, “wat als” gaat er alleen maar door mijn hoofd. Ik pas het struisvogel gebeuren toe, ik steek mijn kop in het zand.

Feestje, Nikita 4 jaar

Want voor ze naar school ging, hadden we nog een week vakantie en feest. Maar eerst hadden we nog een week vakantie en daarna feest. Aangezien we geen huis hebben om het in te vieren, moesten we een locatie regelen. Nikita wilde de kleur roze met een goud glittertje, haha. Lekker afgezaagd maar als zij het wil dan krijgt ze dat. De uitnodiging werd gemaakt en haar verjaardag verlanglijstje werd steeds langer. Bij elke reclame gilt ze dat ze dat ook wilt hebben. Ik heb vooral leerzaam of bruikbaar speelgoed gekozen.

Vtech kidizoom 5.0 roze

Dit is haar verjaardagslijstje, van een meisje dat 4 jaar wordt

  • Tiptoi pen met toebehoren.
  • Tel en lees boekjes.
  • Leerzame spellen.
  • Loco mini.
  • Vtech camera.
  • Een fietshelm.
  • Winterjas met laarzen.
  • Dekbedovertrek

Maar ook gewoon Playmobil, Barbie, Sylvanian family en een squishy die ze al heel lang graag wilt hebben.

Het wordt zo ook meteen een mooi lijstje voor de feestdagen. De eerste schoenkadootjes (Playmobil poppetjes) en Lego Friends zijn ook al binnen, het voordeel van het failliet gaan van de Intertoys.

Nog even de versiering en taart regelen en we zijn er soort van klaar voor. Al voelt het nog niet zo. Het gaat zo snel dat groter worden. Van mij mag het nog even stil staan die tijd.

Bekijk ook het verjaardagsoverzicht voor meisjes van 4 jaar op mamas-mind.nl.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *