Gastblog door Kim: Vakantieperikelen

What's on mama's mind gastblog Kim Kim van Smeerdijk schreef weer een leuke gastblog voor What’s on mama’s mind. Dit keer over op vakantie gaan met je baby.

Naam: Kim van Smeerdijk
Leeftijd: 37
Naam kind: Nikita
Geboren: 9 oktober 2015
Gastblog babyvoeding door Kim

VAKANTIEPRIKKELEN

Zoals elk jaar gaan wij in september op vakantie. Lekker rustig na de schoolvakanties, geen gillende kinderen en terug schreeuwende ouders. Dit jaar zijn wij de schreeuwende ouders aangezien we niet meer met z’n tweeën zijn, maar er een dochter bij hebben van bijna 11 maanden. Onze bestemming word Menorca (officieel Palma de Menorca). Niet helemaal volgens plan, ik wilde namelijk naar Ibiza, maar desondanks heb ik er niet minder zin in en hoeveel verschil kan er zijn? Beide zijn ze een Spaans eiland. De foto’s zien er in ieder geval prachtig uit, of kan ik daar niet van uit gaan? Ik voel de twijfel alweer toe slaan maar terugkrabbelen kunnen we niet meer dus Menorca it is!

Buggy Eiland

Menorca wordt ook wel het buggy eiland genoemd. Dat is bij het boeken van je vlucht al te merken, die What's on mama's mind gastblog Kim 2moet je namelijk aanvragen. Het komt helaas voor dat je een vlucht op een ander tijdstip moet nemen omdat er al teveel baby’s aan boord zijn. Je zou zeggen één baby meer of minder maakt dan ook niet meer uit. Veiligheidsvoorschriften wat betreft zuurstof maskers bepalen uiteindelijk het aantal baby’s aan boord. Gelukkig was dat voor ons prima in orde en kunnen we met de vlucht die we geboekt hebben.

Omdat het dit jaar onze eerste keer word met een baby heb ik naar tips gezocht op het internet. Wat is handig om mee te nemen. Want dat vliegen vind ik toch wel een beetje spannend. Genoeg te vinden op Google. Na allerlei tips gelezen te hebben begon het een beetje te duizelen. Tentje, badje, zwemband, laken, buggy, draagdoek, koeltas, uv-zwempak, ga zo maar door. Alleen voor haar spullen zou ik dan al een koffer nodig hebben om het dan nog niet eens te hebben over wat dat allemaal wel niet kost.

Want, zodra het woordje baby erin voor komt stijgen de prijzen en wat dacht je van het loopje naar het strand toe, ik zie ons al gaan als twee pakezels ‘s ochtends heen en ‘s middags terug. Ik ga niet op kampeervakantie waarbij je heel je hebben en houden mee neemt. Nee zo wil ik niet op vakantie. Ondanks dat er goeie adviezen bij zaten ga ik het toch proberen zonder al die poespas te doen.

Ons appartement heeft alles wat we nodig hebben geheel met gratis babypakket, binnentuin, kinderzwembad en aan het strand. Alles wat ik verder nodig heb is een prettig plekje om ons badlaken neer te leggen, goede zonnebrand en een vrolijk meisje. Die voor het eerst in haar leven gaat vliegen, de zee gaat voelen en waarschijnlijk proeven en een andere cultuur gaat ervaren. Hoeveel mijlpaal kaarten zal ik vast invullen?

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het spannend vind, spannend hoe het vliegen gaat, spannend hoe zij het gaat vinden, spannend of ze haar ritme kan behouden en spannend of de accommodatie is wat ik verwacht….

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *