Gastblog: Kim’s dochtertje gaat voor het eerst naar peuterspeelzaal

Weet je nog dat Kim een tijdje terug schreef over de peuterschool voor haar dochtertje? Ze was toen hard aan het nadenken waar ze haar dochtertje naartoe zou laten gaan. Inmiddels heeft ze een keuze gemaakt.

De allereerste dag op de peuterspeelzaal

Het belletje klinkt en langzaam vertrekken de ouders. Zo ook wij. Onze dochter van twee jaar zit netjes op een stoeltje, in de halve kring, te wachten tot de ochtend begint op de peuterspeelzaal. Haar allereerste dag. Mijn eerste ochtend thuis zonder haar en ik slik mijn tranen weg.

Gastblogger Kim schrijft over de peuterspeelzaal

Ik ben er klaar voor maar toch voelt het vreemd. Mijn dochter nog zo klein bij vreemden achter te laten. Zal ze luisteren? Gaat ze ons missen?

Wat ga ik doen als mijn dochtertje op de peuterspeelzaal is?

Thuis aangekomen gaan we maar schoonmaken, wat moet ik anders? Ondanks dat ik van alles bedacht had komt er niks uit mijn handen en pak ik maar de dweil.

Drie uur later mogen we haar weer ophalen. De uurtjes vlogen voorbij. Ze heeft netjes mee gedaan en komt vrolijk op ons afgerend. Ze wil ons meteen de achtertuin, het bos zoals zij het noemt, laten zien. Ik realiseer mij dat ze nu een echt mini kleutertje wordt. Zo groot en toch nog zo klein. En wat een leukerd is ze. Verliefd neem ik haar mee naar huis.

gastblogger kim schrijft over de peuterspeelzaal

Het is gelukt, de eerste dag naar de peuterspeelzaal, zowel voor mama als voor dochter!

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *