Gastblog: Vier jij Sint of Kerst?

Sinterklaas is vannacht weer teruggegaan naar Spanje. Ga jij vandaag meteen de kerstboom opzetten? Gastblogger Kim schreef een blogje over Sinterklaas en Kerst.

Je schoen zetten of een advent hokje openen of toch allebei?

Het heerlijk avondje is alweer voorbij als jullie dit lezen en de eerste vakjes van de advent kalenders zijn al geopend. Misschien zelfs wel meerdere vakjes, omdat je te nieuwsgierig bent en dan na een stuk of wat geopend te hebben een schuld stemmetje in je hoofd te horen waardoor je besluit de rest maar dicht te laten.

In ieder geval dochterlief begrijpt alles dit jaar maar al te goed en daarom probeer ik haar sinterklaas uit te leggen. Ik heb een Nijntje boekje gekocht waar het wat in uitgelegd word. Ook mag zij haar schoen zetten en hebben we pepernoten gebakken. Beide waren geen succes. De pepernoten waren interessanter dan het cadeautje zelf en de verse pepernoten leken eerder kleine koeien vlaaitjes. Leuk vindt ze de pieten en klaasjes wel. En als ze lief is geweest krijgt ze vanmiddag bij opa een “dootje”

Traditites

Ik wil graag tradities met haar maken maar vind het ook lastig om niet eerlijk tegen haar te zijn. Mijn ouders zijn altijd eerlijk geweest op het moment toen ik er naar vroeg en hebben mij nooit in de waan gelaten dat sint niet echt was. Ik heb daar ook nooit moeite mee gehad (althans dat zegt mijn moeder. Zelf weet ik er niks meer van). Wel was ik een heel gevoelig meisje die rond deze feestdagen altijd ziek was. Ziek van de spanning. Dat wil ik mijn dochter niet aan doen. Ik zal proberen in de toekomstige jaren het niet al te vroeg van te voren spannend maken. Dat is een belofte die ik aan mijzelf doe. Zo hoop ik haar te behoeden voor de sint en kerst spanning.

Pepernoten bakken

Of het nou groot of klein gevierd word? het Sinterklaasfeest hoort er wel bij en voor nu laten we haar in die waan. Ze is heel anders als mij en de toekomst zal het uitwijzen hoe het gaat. Straks op school is er geen ontkomen meer aan.

Adventkalender

Maar nu het dilemma. Als sint pas 6 december weer naar huis gaat is het dan niet raar dat je de advent kalender al 6 dagen geopend hebt? Het lijkt mij nou net zo leuk om een eigen gemaakte advent kalender samen te stellen, maar dan loopt die dwars door sinterklaas heen. Dat is best veel van het goede. De kerstboom word toch ook pas na sinterklaas opgezet, althans bij ons. Waarom zo’n kalender dan niet? Of maak ik er nu een onnodig dilemma van? Nu begrijp ik wel die hyperactieve over enthousiaste kinderen.

En dan heb je ook nog de stockings. Die heb ik nooit begrepen. In principe lijken die veel op ons schoentje zetten, maar dan maar één keer, maar ja je hebt toch al cadeautjes onder de boom liggen waarom dan ook nog in een sok? Zelfs mijn Engelse schoonmoeder kan dat niet uitleggen. Bij hun gaat er gewoon heel veel chocola in de sok. Iets wat ik niet wil voor Nikita. Aangezien ze naar Nederland komen voor kerst word het deze keer een Nederlandse Kerst. Dit jaar dus gelukkig geen stockings en crackers, maar gourmetten tot je er bij neer valt. En de advent, die wacht ook nog maar een jaartje.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *