Hoera 4 jaar!

Wow, ik ben gewoon al vier jaar moeder, deze week. Mijn zoon wordt 4 en gaat volgende week naar de basisschool.

Ongelooflijk hoe snel dat is gegaan. Er verandert een hoop voor hem. Natuurlijk het feit dat hij naar de basisschool gaat, maar het is niet alleen die grote onbekende wereld, er komt nog veel meer bij kijken: BSO, vriendjes, spelen bij vriendjes of vriendinnetjes, boterhammen mee in je broodtrommel en zelf kiezen op het planbord wat je wilt doen op school. Kleine jongens worden groot. Deze maand brengen we op What’s on mama’s mind dan ook een heleboel onder de aandacht voor vierjarigen en naar school gaan. Je moet bijvoorbeeld een heel hoop spullen gaan verzamelen. Kijk maar eens mee wat er mee naar school gaat volgende week maandag:

Rugzak

Het mooie rugzakje van Shoesme ging al mee naar de peuterspeelzaal, maar mag ook mee naar school. Gevuld mijn zijn beker en zijn lunch. Hij gaat naar een school met een continurooster, dus dat betekent: lunchen in de klas.
Deze rugzak van Shoesme hebben wij al een tijdje. Inmiddels zijn op de website al een heleboel nieuwe rugzakken gekomen zie ik. Genoeg keuze. De kinderrugzakken zijn erg stevig (leer) en heel fijn (ruim en makkelijk te openen door je kind). Het is wel belangrijk dat het geen rugzakje is dat klemt bij de rits of wat dan ook. Het zal natuurlijk niet leuk zijn als je kleuter zelf zijn rugzak niet kan openmaken.

What's on mama's mind tuin

Broodtrommel en drinkbeker

Mijn zoontje weet het nog niet, maar hij krijgt een Cars broodtrommel van ons cadeau. Een mooie broodtrommel van Mepal. Ook hier geldt net als bij de rugzak en ook bij de drinkbeker. Het is belangrijk dat de kinderen zelf hun broodtrommel, drinkbeker et cetera kunnen openmaken. Gelukkig is er wel een juf, maar als de juf bij iedereen moet helpen duurt het vast heel lang en ze willen ook graag zelfstandig zijn volgens mij. De drinkbeker had hij al, ook van Cars. Net als zijn verjaardagstaart zaterdag. Daar staat ook Cars op.

What's on mama's mind cars
Regenlaarzen en sneakers

Bij de school zit een grote groene speeltuin, bestaande uit zand en houten speeltoestellen. Geen betegeld schoolplein, maar heuvels en klimtoestellen. Dus vies worden ze gegarandeerd. Dat vind ik niet erg, eerder leuk. Maar dat houdt wel in dat ze niet met hun nette zondagsschoenen naar school moeten gaan. Althans, ze gaan op hun regenlaarsjes en binnen trekken ze die uit. Daar staan hun comfortabele sneakers of gymschoentjes of wat de kinderen ook willen dragen. Ook weer belangrijk dat ze ze zelf aan en uit kunnen trekken.

Wij trekken hem heus wel zijn mooie schoenen aan. Hij moet comfortabele schoentjes aan, waar je eventueel ook mee kan gymmen. Ik kan niet wachten tot we de nieuwe collectie van Shoesme kunnen bewonderen. Daar zit vast wel weer iets geweldigs bij. Nu kun je overigens wel het een en ander in de sale kopen. Ook niet verkeerd.

regenlaars groen Shoesme

Naamlabels

Naamlabels kunnen ook echt niet ontbreken. Alles wordt gelabeld. De jas, de schoenen, de rugzakjes, de broodtrommel, de drinkbeker, haha. We gaan lekker plakken. Gelukkig hebben we heel leuke gekleurde naamstickers van Goedgemerkt gekregen. Er staat een klein dinosaurusje op. Maar zijn naam kan hij inmiddels ook al lezen (en al een beetje schrijven).

Ik ben heel benieuwd wat we nu nog vergeten, er komt vast nog een hoop bij. Laat het weten als je tips hebt en ideeën.

naamlabel goedgemerkt

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Hoera 4 jaar!

    Ellen

    (3 januari 2018 - 16:11)

    Weer een nieuwe fase, van peuter naar kleuter. Wat worden ze groot. Succes mama en papa met het wegbrengen naar groep 1 volgende week. Weer een fase van loslaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *