Kinderboek: Alle hens aan dek

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek 2019. Dit jaar staan voertuigen centraal in het thema Reis mee! Het kinderboekenweekgeschenk is Haaientanden. De 20 kerntitels waarin het draait om voertuigen staan centraal in het lesmateriaal voor basisscholen rond deze tijd. Dit jaar zijn er ook thematitels geselecteerd. Dat betekent extra veel boeken over voertuigen! Het voertuig dat in deze kerntitel naar voren komt is een boot.

Alle hens aan dek

Alle hens aan dek, kinderboekenweek

Peter-Paul weet al wat hij later worden wil: piraat.
Door een wonderlijke speling van het lot komt hij terecht op piratenschip Draculus Drie. De bemanning, bestaande uit Hens 1, Hens 2 en Hens 4, leert hem alles over het leven aan boord: enteren, zeilen strijken en hozen.
Maar waar is Hens 3 eigenlijk gebleven?

Wat een leuk boek is dit om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen. Het is een vrij dik boek, namelijk 144 pagina’s. Het boek is grappig en een hele belevenis.

Peter Paul (PéPé) moet een opstel schrijven, want hij is te laat op school. Het opstel gaat over wat hij later wilt worden: Piraat. Hij wil piraat worden omdat piraten een papegaai hebben die kan praten en een ooglapje, omdat ze nooit naar huis hoeven en ook niet naar school. Het wordt een heel mooi voorstel, maar nadat Peter Paul het in het water heeft gegooid alsof het flessenpost is, beginnen de avonturen.
Hilarisch en spannend. Heel leuk om uit voor te lezen.

Haaien tanden kinderboekenweek 2019
kinderboekenweekgeschenk en -prentenboek 2019

Auteur: Bette Westera
Illustraties: Joanne Lew-Vriethoff
Pagina’s: 144 pagina’s
Leeftijd: 4 t/m 6 jaar
Zelf lezen: vanaf 7 jaar
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025767020

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Alle hens aan dek
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *