Klamboe kinderkamer

Een klamboe klinkt heel erg tropisch, als een belangrijk reisitem voor op vakantie. Wanneer je naar een land afreist waar het oplopen van Mallaria of Dengue een risico is. Maar een klamboe is ook handig en nuttig in Nederland en daarnaast ook nog eens een echte eye catcher voor een kinderkamer en reuze fijn tegen muggen.

klamboe baby's only

Klamboe op kinderkamer

Mijn kinderen zijn al wat ouder. Mijn dochtertje is ruim vier jaar en slaapt in een eenpersoonsbed. Ze wilde graag een prinsessenkamer met een hemeltje, een klamboe dus. Maar, het is ook nog eens praktisch, want een klamboe, die je goed gebruikt, beschermt jouw kleintje tegen nare muggenbeten. Mijn dochtertje heeft altijd veel last van muggenbulten. Ze krijgt enorme bulten en ze zit geregeld onder. Ook al hebben we horren in huis. Het muggenseizoen is al begonnen, want de eerste muggenbulten zijn, helaas, alweer gesignaleerd.

Een klamboe heet ook wel een muskietennet en is gemaakt van een heel dun gaasstof. De mug komt niet door de gaatjes heen, maar je kind kan er prima door ademhalen en doorheen kijken. De klamboe hangt als een soort tentje boven het bed. Hierdoor is de klamboe helemaal dicht en kunnen er nergens muggen naar binnen.

Klamboe bevestigen

klamboe bevestigen

Een klamboe of hemeltje kan je bevestigen aan het plafond of aan een speciaal klamboe standaard (piekpaal). Voor kleine kinderen is het belangrijk dat een kind er niet mee gaat spelen of er in verstrikt kan raken tijdens het draaien in zijn of haar slaap. Daarom is het belangrijk dat je hem goed bevestigd op afstand van grijpgrage baby of peuterhandjes. Oudere kinderen zullen minder gauw er mee gaan spelen of er in rollen in hun slaap, mits je hem goed bevestigt over het bed en niet onder een dekbed of matras probeert vast te maken. Gebruik je de klamboe voor een baby’tje? Haal de klamboe dan weg zo gauw de baby met zijn of haar handje aan de klamboe kan gaan trekken. Bewaar hem voor als het kindje wat ouder is, want hij komt zeker later weer van pas.

Klamboe op babykamer

Een baby in een wiegje of babybedje kan natuurlijk ook geprikt worden door muggen. Je wilt je baby niet aantreffen met muggenbultjes. Met een klamboe op de babykamer zorg je er voor dat de muggen en andere insecten niet voor overlast zorgen. Bij baby’s is het altijd wel veel belangrijker god op te letten hoe je dingen bevestigd. Een baby is volledig van jou afhankelijk en je wilt dus niet dat een klamboe op het wiegje valt als jouw baby’tje erin ligt.

Waar moet je op letten bij een klamboe op een babykamer?

Een mooie babykamer maken is leuk en je baby beschermen van ongedierte is ook erg fijn, maar een baby’tje moet zich er niet aan kunnen verwonden. Het is dus belangrijk dat hij of zij de klamboe niet vast kan pakken en aan de klamboe kan trekken. Als de klamboe loskomt zou je baby’tje er in verwikkeld kunnen raken, bijvoorbeeld doordat je baby’tje omrolt en zich vastdraait in de klamboe.

Klamboe Baby’s Only

De klamboe die wij hebben is van Baby’s Only. Hij is verkrijgbaar als witte klamboe met een gekleurd biesje. Voor mijn dochtertje kozen we een roze biesje, matchend bij haar kamertje en haar lievelingskleur, uiteraard. Ook kan je er nog leuke bijpassende decoratiesterren bij kopen of lampjes aan bevestigen (let hier altijd wel op dat het led verlichting is en ook weer dat je kind er niet in verwikkeld kan raken).

babyfoon alecto met camera

De komende tijd lees je meer over de inrichting van de nieuwe kinderkamers van mijn kinderen. Voor mijn zoontje zochten we ook bij Baby’s Only de prachtige stone green muurverf uit. Op mijn dochtertjes’ oude kamertje hebben destijds de oud roze muurverf van Baby’s Only gebruikt.

Ik ga hier ook een update plaatsen zodra de Klamboe in haar kamertje hangt.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Klamboe kinderkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *