Oma past op

Gastblogger Kim gaat een weekend weg. Oma en papa zijn het weekend bij Nikita. Hoe ziet het weekend eruit voor Nikita en oma? Lees hier het dagboek door oma:

Zaterdag

Mama is voor het eerst 3 dagen weg. Papa is thuis en ook oma past dit weekend op. Oma vertelt:

12.00  uur
We gaan even naar de markt wat fruit halen. Onderweg komen we eenden en zwanen tegen. Water is wel een dingetje “ oma sjemmen?”. Aangezien ze zwemmen leuk vindt, ben ik bang dat ze er in wil. Ik vertel haar dan ook dat het water vies is. Eendjes en zwaantjes poepen in het water. “poep oma?” Ja, vies bah! Zo hoop ik dat ze begrijpt dat het geen zwemwater is. Op de markt is ze aanwezig, totaal niet verlegen. “dag mevjouw”,  ze trekt de aandacht met haar schattige gebabbel. Bij de kaasboer krijgt ze een stukje kaas en zo gaat het verder door op de markt. Ze weet precies waar alles is “bim bam” wijzend naar de klokkentoren, “boven”. Thuis gekomen ga je met papa naar een verjaardag en oma gaat naar huis. Daar moet je om huilen.

Oma past op bij gastblogger Kim

Zondag

10:00 uur
Ik word met een grote glimlach en gil “ oma!” begroet. Wat een feest. Je kiest zelf je jurk uit en we doen je haar in een staart. Je lijkt dan zoveel op je moeder alleen ben je niet verlegen zoals zij was. Ze was wel sneller met zindelijkheid. Jij vergist je nog wel eens of je hebt gewoon geen zin om naar het potje te lopen. Jullie motoriek is hetzelfde. Het liefst speel je met kleine poppetjes en prulletjes. De manier van banaan eten is ook hetzelfde.

18:00 uur
Oma heeft hutspot gemaakt en dat gaat er met behulp van een stukje worst wel in.

Maandag

07:00 uur
Ik klop op je deur. “omaa” Samen gaan we nog even in het grote bed tv kijken. Even rustig wakker worden als papa naar zijn werk gaat. Ik kijk naar je kleine handjes en teentjes en voel mij zo gelukkig.

Oma past op gastblog Kim

14:00 uur
We gaan naar de kinderboerderij. Je mondje staat niet stil en poep is een favoriet woord. Seitenpoep soen (geitenpoep onder je schoen). Als volwassene zie je kleine dingen niet meer, oma trein, oma  boom, oma fiets. Alles is interessant en komt ogen en oren te kort. Slapen doet ze dan ook nog maar 1 keer per dag over het algemeen.

16:00 uur
Het is badtijd, dan nog even een klein dutje, eten en dan komt mama weer thuis. Oma ploft tevreden op haar bank.

Wat een fijn weekend!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *