Moederdagblog door Eveline

Zondag 14 mei 2017 is het weer Moederdag. Om die reden staat What’s on mama’s mind een maand lang in het teken van Moederdag. Je leest nu de vierde Moederdagblog uit een reeks van gastblogs van andere moeders, deze blog is geschreven door Eveline. Naomi, Kim en Marieke gingen haar voor.

Zelf ben ik enig kind

Zo klein als dat ik was, heb ik altijd geweten dat ik kinderen wilde. En veel ook! Zelf ben ik enig kind, maar heb dat bij mijn weten nooit echt een probleem gevonden. Toch nu ik wat ouder ben, zou ik het best leuk hebben gevonden om een broer of zus te hebben waarmee je samen dingen kan doen of op terug kan vallen. Gelukkig kom ik uit een hechte familie dus ik kom niks te kort! Ik wil graag mijn dochter Maren wel laten opgroeien in een groter gezin, voor zover dat mogelijk is.

Eveline moederdagblog gastblog

Evenveel liefde voor een tweede kindje

Soms vraag ik me wel eens af of ik net zoveel liefde voor een tweede kindje kan voelen, maar ik hoor van iedereen om mee heen dat dat zeker het geval is! Wat een ongelofelijk veel liefde kan je voelen voor je baby! Dat weet je pas zodra de baby er is, maar het is alles overschrijdend. Nu denk ik dan ook, meer dan ooit, aan vroeger en aan dingen die ik misschien als kind heb gedaan of later als volwassene die misschien mijn moeder gekwetst hebben. Daar heb ik nu alsnog spijt van! Ik kan me gewoon nog niet voorstellen dat er een moment komt dat Maren groot zal zijn en dingen zal doen of zeggen waar ik misschien niet helemaal achter sta.

Ik wil het iets anders doen

Tegelijk hoort dat ook bij opgroeien en opvoeden: loslaten. Mijn moeder en ik hebben een heel sterke band en daar ben ik heel blij om! Ook is mijn oma voor een groot deel bij mijn opvoeding betrokken geweest omdat mijn moeder werkte. Ik merk dat ik dat zelf iets anders wil doen; ik werk vier dagen en ben één dag heerlijk met Maren! Daarnaast wil ik me graag inzetten voor de crèche en later school, het lijkt me ontzettend leuk om nauw betrokken te zijn bij die periode van Maren die toch al zo snel gaat.

Want, groot worden doet ze snel genoeg, maar tot dat moment is aangebroken wil ik er maximaal voor haar zijn!

Over Eveline

Ik ben Eveline, 33 jaar en heb een dochter, Maren (Feb ’16). Je kan mijn leven in plaatjes volgen via Instagram (by_maren)!

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Moederdagblog door Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *