Rijmboeken: Ik heb lekker een hele grote trekker

Harmen van Straaten heeft helemaal door hoe je kinderen plezier kunt laten beleven aan boeken. Humor, prachtige tekeningen en een aanstekelijke rijm. Het boek Ik heb lekker een hele grote trekker past uitstekend in het rijtje met kinderboeken vol humor die hij eerder schreef. Mijn favoriet is Wat rijmt er op stoep, maar hij heeft een prachtige boekenlijst op zijn naam staan! Rijmboeken zijn superleuk voor jonge kinderen, maar ook zeer belangrijke voor de taalontwikkeling, daarom zijn de boeken van Harmen van Straaten ook nog eens extra een aanrader.

Ik heb lekker een hele grote trekker

Rijmboeken

Rijmboeken zijn goed voor de taalontwikkeling. In de kleuterklas leren kinderen rijmen middels eindrijm. Het einde van het woord Als je er een beetje aandacht aan besteed hoor je kinderen steeds vaker roepen “he dat rijmt”. Wat je in het begin wel bij kinderen ziet als je ze wilt “leren rijmen” dat ze synoniemen gaan zoeken. Straat rijmt op stoep, toch? Tot ze het door hebben.

In het begin zullen ze ook wat woorden zelf verzinnen, om het laten rijmen. Wat rijmt er op tafel? Pafel roepen ze wellicht. Natuurlijk is het niet verkeerd, want het rijmt. Schrijf alle woorden die op een woord rijmen eens op met ze en omcirkel vervolgens de woorden die echt bestaan.

De boeken van Harmen van Straaten hebben heel duidelijke en opvallende rijmwoorden, waardoor je kinderen de zinnen kan laten afmaken. In het boek Wat rijmt er op stoep komt er wel een ander verhaal dan dat hij zelf heeft geschreven, maar dat maakt het boek extra leuk.

Ik heb lekker een hele grote trekker

Ik heb lekker een hele grote trekker

Rijk en zijn vrienden doen mee aan de grote race om de gouden beker. Maar soms is het beter niet de snelste zijn!
Nijlpaard, de varkens Knor en Knor, Olifant, Neushoorn, Muis en Tijger doen mee aan de grote race om de gouden beker. Allemaal scheppen ze op.
En allemaal lachen ze om Rijk op zijn trekker…

Klaar voor de start, AF!

VROEMMMM…

Wie gaat de beker winnen?

Ik heb lekker een hele grote trekker | Harmen van Straaten | ISBN 978 90 258 7898 6 | € 14,99 | Vanaf 3 jaar | Verschenen: 24 april

Eerder verschenen:

Eerder verschenen al andere vrolijke rijmprentenboeken van Harmen van Straaten, waaronder het bekende Hé, wie zit er op de wc? Alle wielen in de file, Retteketet we gaan nog niet naar bed. Zijn boek Wat rijmt er op stoep staat volgend jaar in de Prentenboek Top 10.

Bekijk ook het overzicht met leuke en leerzame kinderboeken op www.mamas-mind.nl.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *