Moederdag DIY: Cactus cadeau

Gabie van SnipSnap maakt een aantal leuke Do it yourself (DIY) knutselwerken voor Moederdag deze maand. Laat je inspireren. En het leuke is, je krijgt er free printables bij.
Vandaag maakten we de cactus.

SnipSnap cactus moederdag DIYDIY voor Moederdag: De Cactus

Ook niet weg te denken uit de Scandinavische trend en VT-wonen boekjes; de cactus! Deze leuke maak je zelf voor je moeder. Het grote voordeel? Je hoeft ze geen water te geven en ze steken niet zo erg!

Wat je nodig hebt voor de DIY Cactus voor Moederdag:

  • potje (in maat naar keuze)
  • zilverfolie
  • tandenstokers
  • verf
  • kinderlijm / mod podge
  • crêpepapier

SnipSnap cactus moederdag DIY

Hoe je de Cactus DIY maakt:

Versier het potje zoals je wilt. Beschilder hem bijvoorbeeld met krijtbordverf, maak hem wit, een pastelkleur of beplak hem met een foto. Maak van aluminiumfolie de vorm van je cactus. Lang of rond. Zorg dat hij onderaan goed in het potje past.

Breek tandenstokers doormidden en prik met de scherpe kant een gaatje in het folie, en steek het halve stokje daarna met de platte kant in het gemaakte gaatje. Zo maak je stekels.

Verf de stekels in een kleur naar keuze.

De laatste stap alweer! Scheur crêpepapier (in kleur naar keuze) in stukjes en plak het met kinderlijm, verdunde houtlijm of mod podge op je cactus! Pas op dat je de stekels niet bedekt, gebruik bijvoorbeeld een kwastje.

Laat je cactus drogen en zet hem daarna in zijn potje! Eventueel kun je hem vastlijmen onderin met hot-glue. Pas wel op je vingers en kijk goed of er geen gaatje onderin je potje zit!

SnipSnap cactus moederdag DIYHeel veel plezier! Voor de Moederdag free printable handletterkaarten van SnipSnap zie de vorige blog.

Gabie Bakker is een multitaskende mama van 2 jongens en eigenaresse van webshop SnipSnap. Op haar site vind je regelmatig leuke DIY’s en printables. Daarnaast maakt ze ook hippe baby (en prematuren) kleding en accessoires, en papier illustraties. Je vind haar ook op Facebook: Snipsnappapier en Instagram: Snipsnappapier.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *