Valentijn knutselen met kinderen

Ga jij een Valentijnskaart sturen of verwacht je er eentje in de brievenbus? Het is alweer bijna 14 februari, ga eens gezellig voor Valentijn knutselen met kinderen. Deze blog schreef ik een aantal jaar geleden, in 2016 om wel te verstaan, maar hij werd steeds weer gevonden via Google. Het was dus tijd voor een update. Ben jij op zoek naar een snelle en simpele knutsel voor de dag van Cupido? Dan ben je hier aan het goede adres. Je hebt enkel een stuk papier, een stift en een kind nodig, al kan je het ook wel zelf maken ;).

What's on mamas mind valentijn

Dit jaar vieren we Valentijnsdag met twee kleintjes. Papa krijgt dan ook een mooi cadeautje, van zijn twee Valentijntjes:

Knutselen voor Valentijn

Wij gaan uiteraard iets leuks knutselen voor Valentijnsdag. Daar hebben we iets creatiefs op bedacht.what's on mama's mind hartjeshandjesknutselen We maken een handjes-hartjes kunstwerk. Het is heel eenvoudig. Je trekt de handjes van de je kleintje over op een mooi gekleurd stuk papier. Laat je baby, peuter of kleuter zelf een mooie kleur uitzoeken, als hij dat al kan. Valentijn knutselen met kinderen is soms zelf ook hard werken, haha.  Wij maken een roze met ons dametje en waarschijnlijk een groene of blauwe met onze peuter.

In 3 stappen hartenhandjes maken

Stap 1. Trek een lijn om de linker en rechter hand van je kindje, terwijl de vingers een stuk uit elkaar zijn (gespreid), op een stuk (gekleurd) papier. Zorg dat de duimen een beetje gebogen zijn.

Stap 2. Knip dit uit, of laat dit door je kindje doen (eventueel prikken)

Stap 3. Plak de handjes, op de kop, op een groot wit vel, met de wijsvinger en duim van de linkerhand tegen de wijsvinger en duim van de rechterhand.

Zo vormen ze samen een hartje. Ahhhhh, lief!! Als je kind al een beetje kan tekenen, dan lukt het hem zelf ook. En dat is nog leuker, natuurlijk!

Als je haast hebt, sla je stap twee over en teken je ze gewoon direct aan elkaar op een mooi stuk papier!

PostNL gratis Valentijnspost is voorbij

Klaar, de hartjeshandtekening is af, nog een kaartje erbij en uitsturen maar. Helaas, kan je niet meer gratis kaartjes en knutselwerkjes versturen voor Valentijnsdag. De leuke actie van PostNL met het gratis versturen van Valentijnspost is helaas sinds 2 jaar gestopt. Het was wel erg leuk dat je je Valentijnskaart met een lippenstift kus kon frankeren en zodoende gratis kon versturen. Ach, die 91 cent is goed besteed toch?

Dooky heart hook tassenhaak

Iets romantisch? Doe mee met de superleuke winactie van Dooky Heart Hooks vrijdag op Mama’s mind. Nog even wachten, maar hij staat vrijdag online.

Meer knutselideeën opdoen? Heb je al een op Pinterest naar Valentijnknutsels gezocht? Het staat er vol mee. Wil je je Valentijn nog meer verwennen, wat dacht je van het maken van een Regenboogtaart samen met je kinderen?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *