Versieringen voor in de paastak

Blog deel 3 van Marije vol inspiratie voor Pasen. Lees hier de 2 eerdere blogs, die vooraf gaan aan het versieren van de paastak.
Blog 1: Uitkijken naar een nieuw begin
Blog 2: De paastak

Paastak versieren

De Versieringen, tierelantijnen, het zal je er vast niet aan ontbreken deze dagen, met de kinderen meer thuis is bij de meesten van ons het huis ontploft. Hou voor jezelf de balans in de gaten, maar vergeet vooral niet hoeveel vreugde er in de versiersels zit. We gaan de paastak versieren.

Paastak

Tip 1; zet alles lekker in/op/om de paastak. Clusteren noemen we dit en dat is regel nummer 1 bij styling!

Wanneer de kinderen op school iets knutselen wordt de klas hier ook rijkelijk mee versierd, het werkt namelijk supermotiverend wanneer ze elke dag dat werkje zien waar ze zo trots op zijn. Dus zorg nu ook voor tenminste 1 extra plek waar ze hun tekeningen en andere werkjes op kwijt kunnen. In de vorige blog maakten we de paastak… Ik beloofde je nog wat extra knutseltips zodat de versieringen echt op z’n paasbest zijn!

Pompom pasen

Ik vertelde al dat onze oudste fan is van knutselen met touw, dus als eerste maakten we met touw gezellige pomponnetjes. Je kunt hier een complete set voor kopen om het makkelijker te maken, maar ouderwets met een kartonnetje/bierviltje gaat ook, of nog simpeler, althans, dat vinden wij:

  • door het simpelweg op de vingers te wikkelen
  • knoop er heel strak een touwtje omheen
  • daarna knip je de lusjes open, controleer of alle plukjes ongeveer even lang zijn
  • voorzichtig de plukjes een beetje loswiebelen en klaar!

    …check de stap voor stap foto’s hieronder:
touw knutselen pasen

Knoop ze met een dun touwtje vast aan de tak, prik ze op de uiteinden of plak ze vast met stevige lijm. Het lijken net bloemetjes zo he!?! Heb je nog van die leuke mini pomponnetjes uit een doos met knutselmateriaal? Dan kun je deze ook gewoon met een paar drupjes kinderlijm vastzetten. wel zo makkelijk voor de jongsten. Verder kun je de takjes natuurlijk versieren met die ouderwetse kuikentjes en lichte houten hangers in de vorm van kuikens en haasjes etc, zoals deze van HEMA.

Paas-brooddeeg

Paas brooddeeg knutselen

Voor een andere tak maakten we nog een aantal hangers (uiteindelijk werden het vooral prikkers) van brooddeeg. Ken jij het nog van vroeger? Dat deeg waarbij je telkens weer de drang kreeg om even te proeven terwijl je wist hoe smerig zout het was! Wellicht heb je dit al vaker gebruikt met de kinderen. Het is hier in ieder geval altijd weer een succes. Wij maakten er meteen een leuk kleuter rekenlesje van:

  • Ik doe 1 kopje water in een kom
  • Ik wil evenveel zout: dus het kind moet bedenken dat ze eenzelfde kopje kunnen vullen met zout
  • Ik wil 2x zoveel bloem: dus het kind stelt voor om 2 kopjes te vullen met bloem!

Voeg nu een beetje olie toe en kneden maar! Wij roerden eerst met een vork, maar meteen met je (keurig gewassen) handen erin is voor de kinderen natuurlijk het allerleukst! Vieze handen schijnen heel belangrijk te zijn ook voor de sensomotoriek 😉

Deel het deeg op zodat alle kinderen een stukje hebben en laat ze dan ieder hun bolletje in 2 delen, want een deel naturel laten om later te verven is leuk, maar een deel vooraf al kleuren is ook erg leuk! Wij doen dat met voedingskleurstof (gewoon in de supermarkt bijv. van dr oetker).

Nu kunnen ze er mee kleien zoals ze willen, maar wij rolden het deeg uit om met koekvormpjes mooie hangers uit te steken, kijk maar naar onze voorbeelden en vergeet vooral niet om er een gaatje in te maken met een rietje, zodat je ze later op kunt hangen! Een aantal maakten we om het puntje van een sateprikker, om zo in een potje te kunnen steken, of straks op een paastaartje! (je bakt het op 100 graden, dus prikkers kunnen er bij in. 1 tot 3 uur, afhankelijk van de dikte.

Extra tip! Ook een leuk idee is het om ze als slingertjes aan touw te knopen en in een envelop naar het verzorgingstehuis te brengen, kunnen ze daar ook even de zorgen vergeten en genieten van jullie vrolijke paassfeer!

marije schmink mevrouw

Wist je dat ik ook diverse knutselideeën geef in mijn draaiboeken voor kinderfeestjes? Volg je mij ook al op @deschminkmevrouw? Deel ook vooral je creaties op instagram!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *