Weekendje weg in Drenthe

Wij waren een weekendje weg. Met drie kids. Twee knullen van 14 en 22 maanden oud en een dame van bijna 3 maandjes jong.  De laatste twee zijn van mijn broer, die samen met zijn vriendin mee was.  Met opa en oma waren we naar Drenthe; Het Land van Bartje in Ees. Negen man sterk in een schattig huis van Landal GreenParks.

Ondanks dat het maar een weekendje weg was, vertrokken we met een auto beladen alsof we voor een grote emigratie gingen. Wat neem je dan allemaal mee? De kinderwagen gaat mee, dan is de achterbak natuurlijk als voor een derde gevuld. Een koffer met je eigen kleding, een koffertje met zijn kleding (nooit genoeg). Lakentjes voor het ledikant, (bad)handdoeken, een dikke slaapzak, zwemkleding, een tas vol speelgoed, eten voor kleine (pap, soepstengels, rozijntjes, melk, pindakaas), boekjes, babyfoon, slabbetjes, ga zo maar door. O ja, de paraplu natuurlijk, want het weer zat niet heel erg mee.

Uiteraard was er wel een hoop in het huisje. Zoals een kinderstoel, een ledikant, kinderservies en bestek. Het park is uitermate geschikt voor kinderen, met genoeg speeltoestellen (op praktisch elke hoek), een leuke ponystal, een binnenzandbak en een zwembad met veel speeltoestellen voor kinderen. Van die binnengelegenheden hebben we dan ook uitgebreid genoten. Met name het zwembad viel goed in de smaak. De kleinste ging nog niet mee, maar de twee mannen van een jaar oud vonden het zwembad fantastisch. Lekker spetteren.

Gelukkig was er wel af en toe een zonnig moment, waarbij we toch even naar de buitenspeeltuin konden, de glijbaan was wel wat koud aan de billen.

Zeker een aanrader als je in die omgeving bent is Dierentuin Emmen. Een erg mooi dierenpark. Door het weer waren wel veel beesten binnen. Dat had ook wel weer zijn charme, zo kon je heel dichtbij de giraffen in de stal komen en wat dacht je van die joekels van een nijlpaarden.

Kortom, een heerlijk weekendje in Drenthe. Volgende keer met wat minder wind en wat meer zon!

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *