Heerlijk languit op de bank een film kijken

Kan je daar ook zo naar uitkijken? Een filmpje met zijn tweeën op de bank? Onze kinderen gaan standaard rond half 8 naar bed. Dat houdt in rond 19:00 uur naar boven, in bad of aan de wastafel, daarna tandenpoetsen, boekje lezen en naar bed. Voor je het weet ben je een half uur verder. Fijn om dan de avond voor jezelf te hebben. We sporten allebei dus we zijn ook her en der een avond alleen, maar vaak genoeg kunnen we even tv kijken.

Tijd voor jezelf

Hoewel wij het heerlijk vinden om tijd met de kinderen door te brengen en daar ook echt niet over mopperen, is het ook gewoon lekker als ze eenmaal slapen. Vooral na een lange dag, dan wil je zelf ook even een wijntje, een toastje, een goede film en met de voetjes op de bank, haha. Toch, of niet? In de hoop dat er een goede film op komt.

What's on mama's mind bio-oil

Dat is wel een dingetje, want er komt de laatste tijd maar zelden wat leuks op tv. Wij zijn nog niet aan Netflix, maar daar missen we wel een hoop. Vooral omdat op tv niks komt. Ik ben bang dat als we eenmaal netflix hebben, we nooit meer van die bank afkomen. “Hoorde jij een kindje huilen”, “nee hoor, was vast niks”, “weet je het zeker?” “Ja, zal wel niks zijn”. Och en die arme kindjes. Of, de ik kan nooit meer stoppen en krijg veel te veel slaapgebrek: “Nog een aflevering”, “oké vooruit nog één” en dan midden in de nacht “de laatste dan?”.

Hoe doen jullie dat? Lees je weleens een boek op de bank? Op vakantie lezen we altijd boeken, want dan hebben we meestal geen televisie. Veel beter en leuker, vind ik eigenlijk. In de zomer gaan we nog weleens buiten zitten, maar als het slecht weer is, donker en je bent moe. Hoppa, tv aan.

Een goed boek lezen

Ik zou wel vaker een goed boek willen lezen op de bank. De kinderen lezen we heel veel voor, sowieso elke avond en dat skippen we nooit. Helemaal leuk nu het kinderboekenweek is. Dan wordt er ook op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal veel aandacht besteed aan het lezen. De kinderen vinden het ontzettend leuk. Misschien moet ik er maar weer wat vaker tijd voor maken, in plaats van met de voeten op je cognac leren bank of grijze fauteuil voor de tv, met de voeten op de bank achter een goed boek.

Nog leestips? Houd de blog in de gaten, want vanaf morgen maar je kans op een superleuk voorleesboek.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

1 reactie op “Heerlijk languit op de bank een film kijken

    Will

    (5 oktober 2017 - 17:16)

    Een filmpje kijken mijn kleinkinderen ook vaak bij mij op de bank.
    Maar er wordt vaker voorgelezen door mij dan filmpjes kijken.
    Dat is toch eigenlijk veel gezelliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *