Maak een droomkamer van de kinderkamer

Dromen meisjes van een kinderkamer vol prinsessen en roze hartjes, gele zonnetjes en My Little Pony behang? Dromen jongens van een stoere kamer voor een piraat of soldaat? Slapen ze in een auto of in een schip? De babykamer inrichting hebben wij bepaald, maar bij de kinderkamerinrichting hebben zij toch ook wel een vinger in de pap?

Roze is voor meisjes en jongens houden van blauw

Het is grappig om te zien dat mijn zoon en dochter allebei al wel uitgesproken voorkeuren hebben voor kleuren. Mijn peuterzoon van bijna 4 jaar is bijvoorbeeld gek op blauw. Mijn dochtertje, bijna 2 jaar, vindt roze heel mooi en glitters ook. Zou dat komen doordat ik dat onbewust (of misschien wel bewust) veel onder hun aandacht duw? Haha, waarschijnlijk. Toch zou ik het prima vinden als mijn dochtertje straks haar hele kamer liever blauw wil. Als zij er aan toe is om in een groter bed te slapen, dan gaan we die mooi samen uitzoeken. Dat hebben we met mijn zoon ook gedaan.

What's on mama's mind kinderbed

Babykamerinrichting

Een babykamer inrichten doe je als ouder in een stijl die je zelf mooi vindt. Je kiest iets uit wat jou aanspreekt, wat het baby’tje ervan vindt, dat weet je natuurlijk niet. Die vindt alles goed als mama en papa maar in de buurt zijn, toch? Maar als ze ouder worden krijgen ze een eigen mening en het is leuk om daar naar te luisteren. Mits het niet te gek wordt, vind ik, haha. Maar als je kleintje graag een Disney rolgordijn wilt of een My Little Pony dekbed, dan is dat toch leuk? Ik laat mijn zoontje al vaker kiezen, bijvoorbeeld voor een pyjama of dekbed.

Whats on mamas mind kinderkamer 5

Kinderkamerinrichting

Als je een kinderkamer gaat inrichten dan is het erg leuk om te kijken op Pinterest en Instagram. Er staan zoveel ontzettend leuke kinderkamertjes op. Als je kind vier jaar is gaat hij of zij natuurlijk naar school. Vanaf die leeftijd vinden ze het soms ook leuk om te oefenen met tekenen of hun naam schrijven thuis. Een leuk klein kinderbureautje met een stoeltje is dan een mooie aanvulling. Langzaam maak je van de babykamer een grote meiden of jongens kamer. Bijvoorbeeld de commode tover je om tot een stoere lade kast. En de boeken die jij zelf altijd nog uit de kast pakte zet je nu neer zodat ze zelf een boek kunnen pakken om in te bladeren of zelfs al lezen.

 

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *