Duurzame schoenen

Ik schrijf regelmatig over fashion, kidsfashion en kinderschoenen, maar af en toe is er natuurlijk ook aandacht van self-care. Want, zelf wil je er natuurlijk ook mooi en comfortabel bij lopen. Daarbij ben ik ook vaak op zoek naar duurzame producten.

Vorige week schreef ik al over hoe anders ik shop sinds ik voornamelijk online shop. Kwam ik normaal met tassen vol thuis en had ik genoeg voor een heel seizoen. Shop ik nu regelmatig los, hier een keer schoenen, daar een keer een broek, wat eigenlijk helemaal niet goed is voor het milieu met al die pakketbezorgers.

Ik laat mij beïnvloeden door wat ik tegenkom op social media. Een toffe jas op Instagram kan zo maar in mijn winkelwagentje belanden. Omdat ik merk dat ik zo mijn kleding koop, deel ik hier ook wat vaker leuke webshops op de blog. Van de Aassem ken je waarschijnlijk wel. Van philippe model schoenen tot veja sneakers, een uitgebreid assortiment met dames-, heren- en kinderschoenen, maar ook tassen en kleding.

vd assem

Duurzame schoenen

Ken jij het merk Veja, dat ik hierboven noemde? Deze trendy sneakers heb je voor mannen en vrouwen en ze zijn werkelijk tijdloos. Ze lijken heel erg op de gymschoenen die je vroeger mogelijk had. Je herkent het merk Veja aan de V op de schoen. Aan de buitenkant een gewone leuke schoen, hip en comfortabel, als je er zo naar kijkt. Maar het is een heel mooi merk voor de kledingindustrie, als je er meer over leest.

Ik schrijf best wel wat vaak over dat ik het belangrijk vind dat producten duurzaam zijn en nergens is het zo ingewikkeld als in de kledingindustrie.

Veja geeft aan dat zij rekening houden met zowel mens als natuurlijk in hun productieproces. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat merken hun productie heel bewust in de gaten houden voor werkomstandigheden van de arbeiders, daarom hebben ze de fabrieken bijvoorbeeld dichtbij waar ze zelf gevestigd zijn.

Daarnaast kunnen ze gebruik maken van bijvoorbeeld biologisch / organisch katoen. Dit doet Veja dan ook.

Veja heeft Vegan schoenen. Ze doen heel hard hun best om op allerlei vlakken goede schoenen te ontwikkelen en blijven te ontwikkelen. Ze zijn bewust bezig met de werkomstandigheden van de arbeiders. Ze werken met fabrieken samen waarbij de medewerkers vlakbij de fabrieken wonen, er wordt gekeken naar de werkomstandigheden van de arbeider, je vindt uitgebreid informatie over vakanties (4 weken), werkuren (40 uur per week), salaris (boven minimum loon) et cetera.

Daarnaast maken ze ook bewuste productkeuzes. Al meer dan 15 jaar kopen ze organisch katoen van de boeren. Het is jammer dat het niet altijd zichtbaar is welke merken zich bewust bezighouden met verduurzaming, want ik vind het best een selectiepunt dat ik zou willen aanvinken als ik een keuze maak voor kleding. Dus wat mij betreft mag het opgenomen in de zoekfilters van heel veel webshops.

Bewust schoenen kopen, dat is nog helemaal niet zo’n gek idee.

Lees ook:

Paper & Boo wasbare wattenschijfjes

iBi Kidzz duurzame kinderkleding
Herbruikbare wattenschijfjes vs wegwerp
Wasbare lu
iers vs wegwerp
Herbruikebare rietjes
Shoesme limited editions

kinderschoenen Shoesme
Foto: Shoesme kinderschoenen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *