Eropuit met kinderen in fietskar, de Thule Chariot

In maart vertelde ik jullie over onze nieuwste aanwinst om erop uit te gaan met kinderen. De Fietskar van Thule. De Chariot Lite 2, wel te verstaan. Zo makkelijk als deze te bevestigen was aan de fiets, zo heerlijk is het ook om er mee op pad te gaan. We bedenken alleen maar steeds, hadden we hem maar eerder gehad.

Thule fietskar chariot lite 2

Waarom is een fietskar handig?

1. Wanneer je kind nog te klein is voor een fietsstoeltje
2. Wanneer je meer dan twee kinderen hebt, dan zijn de fietsstoeltjes al gauw vol
3. Wanneer je lekker een eind wil fietsen, maar de kleine beentjes nog niet op eigen fietsjes mee kunnen trappen (of willen)
4. Omdat de fietskar gewoon supermooi is en leuk voor je kinderen

We hebben best wel vaak de auto gepakt om ergens naar toe te gaan de afgelopen jaren, simpel weg omdat het niet eenvoudig was om ergens met de fiets naar toe te gaan. Of mijn zoontje was nog te klein en later toen hij wil een zitje mocht, was mijn dochtertje te klein voor een fietsstoeltje. Nu kunnen ze allebei in een fietsstoeltje, maar zijn ze daar eigenlijk een beetje te groot voor aan het worden. Althans, met mijn zoontje van 4 in een fietsstoeltje is mijn fiets echt erg zwaar, vooral als mijn dochtertje ook al in een fietsstoeltje zit.
Mijn zoontje heeft zijn eigen fietsje, zonder zijwieltjes, maar ik vind het nog te eng om met hem naar de stad te fietsen. Soms schikt hij nog van het verkeer en remmen is nog niet echt een specialiteit. In onze woonwijk crosst hij erop los, maar voor grotere afstanden heb ik hem liever bij mij op de fiets of in de fietskar.

Waarom de Thule Chariot Lite 2?

  • 4 activiteiten – ontworpen om uit te blinken tijdens het fietsen, joggen, wandelen en skiën
  • Compact opvouwbaar – maakt het makkelijk om de trailer met u mee te nemen
  • Thule VersaWing-systeem – zorgt onafhankelijk van de gebruikte kit voor een snelle en makkelijke ombouw tussen activiteiten
  • Ophanging – voor een comfortabele rit voor ouder en kind
  • Thule Click n’ Store – handige opbergruimte in de trailer voor wandel-, jogging- en fietskit bij het wisselen van activiteit
  • Inclusief fiets- en wandelkit

Deze fietskar heeft een tweetje achter zijn naam, omdat er twee kinderen tot maximaal 45 kg (samen) in vervoerd kunnen worden. Ondanks dat is hij niet heel erg breed, dus je komt gerust nog tussen de paaltjes in je woonwijk door, hoor. De Thule Lite is extra licht, zoals de naam doet vermoeden. Dat is ideaal, want zo is het niet zwaar met twee kinderen op de fiets naar de stad. We moeten immers een brug over de Waal over, dus ik wil niet te zwaar trappen. Je kan hem aan vrijwel elke fiets bevestigen, je moet even kijken welke bevestiging jij nodig hebt. Mijn tip: fiets even langs de fietsenmaker voordat je iets bestelt. Ze weten er zoveel vanaf en kunnen je goed adviseren.

Fietskar bevestigen

De Thule Chariot Lite kan ook met een jogging kit worden omgebouwd tot hardloopkar. Je kunt er achter hardlopen en zo kun je je kinderen meenemen. Hoezo geen tijd om te hard te lopen? Je kinderen kunnen lekker zitten, chillen, middagdutje doen of wat dan ook in de fietskar, terwijl jij aan je conditie werkt. Dan is trainen helemaal leuk. Misschien heb je de puf om lekker te kletsen tijdens het rennen, maar je kunt ook gewoon van de omgeving genieten.

Verkoopadvies vanaf de website Thule

De Thule Chariot Lite 2 heeft als adviesverkoopprijs: € 759
De Thule Chariot Jogging Kit 2 heeft als adviesverkoopprijs: 124,95
Losse Thule Axle Mount ezHitch Cup heeft als adviesverkooprijs: € 19,95
De Thule Chariot Infant Sling heeft als adviesverkoopprijs: € 99

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Thule Chariot Lite 2 fietskar
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *