Twee kinderen in fietskar, de Thule Chariot lite 2

In maart vertelde ik jullie over onze nieuwste aanwinst om erop uit te gaan met kinderen. De Fietskar van Thule. De Thule Chariot Lite 2 wel te verstaan. Zo makkelijk als je deze fietskar kan bevestigen aan je fiets, zo heerlijk is het ook om er mee op pad te gaan. We bedenken alleen maar steeds, hadden we hem maar eerder gehad. Want, we hebben geen baby vervoerd in deze fietskar, alleen jonge kinderen.

Thule fietskar chariot lite 2

Waarom is een fietskar handig?

Een fietskar is een aanhanger achter je fiets. Je hebt dus geen gewicht op je fiets erbij als je kinderen meeneemt, maar achter je fiets. Als je een goede fietskar uitzoekt, rollen de wielen zo soepel, dat je nauwelijks merkt dat je nog wat achter je aan mee rolt.

Argumenten waarom een fietskar handig is om aan te schaffen:

1. Wanneer je kind nog te klein is voor een fietsstoeltje (Thule sling)
2. Wanneer je meer dan twee kinderen hebt, dan zijn de fietsstoeltjes vol
3. Wanneer je lekker een eind wil fietsen, maar de kleine beentjes nog niet op eigen kinderfiets mee kunnen trappen (of willen)
4. Omdat de fietskar gewoon supermooi is en leuk voor je kinderen

Met de fiets in plaats van de auto dankzij de fietskar

We hebben best wel vaak de auto gepakt om ergens naar toe te gaan de afgelopen jaren, simpel weg omdat het niet eenvoudig was om ergens met de fiets naar toe te gaan. Of mijn zoontje was nog te klein en later toen hij wil een zitje mocht, was mijn dochtertje te klein voor een fietsstoeltje. Nu kunnen ze allebei in een fietsstoeltje, maar zijn ze daar eigenlijk een beetje te groot voor aan het worden. Althans, met mijn zoontje van 4 jaar in een fietsstoeltje is mijn fiets echt erg zwaar, vooral als mijn dochtertje ook al in een fietsstoeltje zit. Op de elektrische fiets is het fietsstoeltje wel een uitkomst, want dan hoef je zelf niet zo hard te trappen en maakt het gewicht minder uit.

Mijn zoontje heeft zijn eigen fietsje, zonder zijwieltjes, maar ik vind het nog te eng om met hem naar de stad te fietsen. Soms schikt hij nog van het verkeer en remmen is nog niet echt een specialiteit. In onze woonwijk crosst hij erop los, maar voor grotere afstanden heb ik hem liever bij mij op de fiets of in de fietskar.

Waarom de Thule Chariot Lite 2?

We zochten een fietskar die stevig was, betrouwbaar en waar twee kinderen in passen, daarnaast wil ik er graag mee kunnen hardlopen. Met de Thule Chariot Lite 2 heb je deze punten sowieso. Hierbij de kenmerken van de fietskar:

  • 4 activiteiten – ontworpen om uit te blinken tijdens het fietsen, joggen, wandelen en skiën
  • Compact opvouwbaar – maakt het makkelijk om de trailer met u mee te nemen
  • Thule VersaWing-systeem – zorgt onafhankelijk van de gebruikte kit voor een snelle en makkelijke ombouw tussen activiteiten
  • Ophanging – voor een comfortabele rit voor ouder en kind
  • Thule Click n’ Store – handige opbergruimte in de trailer voor wandel-, jogging- en fietskit bij het wisselen van activiteit
  • Inclusief fiets- en wandelkit

Het getal 2 in de naam van deze fietskar staat niet voor 2.0 of 2e versie ofzo. Deze fietskar heeft een tweetje achter zijn naam, omdat er twee kinderen tot maximaal 45 kg (samen) in vervoerd kunnen worden. Ondanks dat is hij niet heel erg breed, dus je komt gerust nog tussen de paaltjes in je woonwijk door, hoor.

De Thule Lite is extra licht, zoals de naam doet vermoeden. Dat is ideaal, want zo is het niet zwaar met twee kinderen op de fiets naar de stad. We moeten immers een brug over de Waal over, dus ik wil niet te zwaar trappen. Je kan hem aan vrijwel elke fiets bevestigen, je moet even kijken welke bevestiging jij nodig hebt.

Mijn tip: fiets even langs de fietsenmaker voordat je iets bestelt. Ze weten er zoveel vanaf en kunnen je goed adviseren.

Fietskar bevestigen

Hardlopen met fietskar

De Thule Chariot Lite kan ook met een jogging kit worden omgebouwd tot hardloopkar. Je kunt zo met de fietskar hardlopen en zo kun je je kinderen meenemen (voortduwen). Hoezo geen tijd om te hard te lopen? Je kinderen kunnen lekker zitten, chillen, middagdutje doen of wat dan ook in de fietskar, terwijl jij aan je conditie werkt. Dan is trainen helemaal leuk. Misschien heb je de puf om lekker te kletsen tijdens het rennen, maar je kunt ook gewoon van de omgeving genieten.

Is een fietshelm verplicht?

In Nederland en België is het dragen van een fietshelm voor kinderen niet verplicht. Maar het wordt wel geadviseerd, ter preventie van hersenletsel. Ik maakte een overzicht in welke landen een fietshelm verplicht is.

Ook in een fietskar is een fietshelm dus niet verplicht. Maar net als bij een bakfiets, zou een fietshelm wel veilig zijn. Er zijn fietskarren die weleens omvallen, wanneer ze met een wiel een stoeprand raken. Ik heb zelf geen ervaring met de Thule fietskarren dat ze omvallen. De Thule Chariot Lite 2 heeft bij ons weleens een stoeprandje geraakt, maar hij werd niet uit evenwicht gebracht. Als je fiets omvalt valt de fietskar niet om, die blijft overeind staan.

Ook achterop een fiets doen ouders steeds vaker, heel veilig, een fietshelm op bij hun kinderen. Vooral op een elektrische fiets met achterzitje of voorzit is een kinderfietshelm een aanrader.

fietskar en fietshelm Thule Chariot lite 2

Verkoopadvies vanaf de website Thule

De Thule Chariot Lite 2 heeft als adviesverkoopprijs: € 759
De Thule Chariot Jogging Kit 2 heeft als adviesverkoopprijs: 124,95
Losse Thule Axle Mount ezHitch Cup heeft als adviesverkooprijs: € 19,95
De Thule Chariot Infant Sling heeft als adviesverkoopprijs: € 99

Ook interessant over fietsen:

Kinderfietsen jongensfiets 18 inch volare

Wil je meer weten over het uitzoeken van een kinderfiets, bekijk dan het artikel: De juiste maat kinderfiets.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Thule Chariot Lite 2 fietskar
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *