Gastblog Kim: Pasen

Kim kroop weer aan de computer voor een blog. Dit keer over Pasen, het staat immers voor de deur. Dit weekend hebben we een zonnig Pasen voor de boeg, als we het weerbericht mogen geloven! Kim heeft overigens ook een geniaal idee gevonden, wat ze met ons wil delen rondom de Albert Heijn insecten tattoo’s!

Gastblog Pasen door Kim

Paasontbijt en veel chocolade

De paasdagen staan weer voor de deur. Tijd voor eieren in alle soorten en maten. Paasontbijt, chocolade en gezelligheid met familie. Of doen jullie er niks aan?

Toen ik klein was gingen we altijd met de caravan een weekend weg. Eigenlijk was het nog net te koud om te kamperen maar altijd gezellig. Vaak mocht ik een vriendinnetje meenemen. ’s ochtends vroeg als we net wakker waren mochten we dan eieren zoeken. Daarna hadden we een paasontbijt. Ik wil die gezelligheid ook aan Nikita meegeven.

Paaseieren schilderen met tattoos albert heijn

Zo hebben we vorig jaar voor het eerst eieren verstopt. We waren toen op de camping bij oma Engeland. Na het ontbijt mocht ze de tuin in om te zoeken. Super enthousiast was ze natuurlijk. We hadden niet alleen choco eitjes maar ook van die surprise eieren waar een cadeautje in zit zonder dat er chocola omheen zit. Die had ik bij de Action gevonden. Stuiterballen, armbandjes, lipgloss of stickers zit er vaak in. Ze mag best chocola maar met mate.

Ook dit jaar ben ik al aardig aan het verzamelen geweest. Ik heb wat verpakkingen van toetjes bewaard die een ei vorm hebben. Daar heb ik een baby Sylvanian in, Lego Friends accessoire, haarspeldjes, mini stickers en nog wat troepjes in gedaan.

Insecten Tattoo’s op paaseieren

Ook gaan we samen gekookte eieren beschilderen en oogjes er op plakken plus de tip van Instagram: de AH insecten tattoo’s er op plakken.  Waarschijnlijk vieren we het deze keer weer op de camping bij oma.

Paaseieren met tattoos albert heijn

Ik vind Pasen een leuke traditie om te behouden. Het is een break in het dagelijkse gebeuren. Na de sint en kerst een mooie aanvulling om bij stil te staan.

Ook vind ik het fijn dat op haar school word stilgestaan bij de  christelijke feestdagen zoals Pasen. Zodat ze leert waarom we het vieren. Dat is toch iets wat snel vergeten wordt. Ondanks dat ik helemaal niet gelovig ben vind dat toch heel fijn.

Op veel plekken in het land worden er zoektochten georganiseerd dus hou je buurtkrantje goed in de gaten en veel plezier.

Lees ook:

Paasieren versieren met zilverfolie

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
gastblog Pasen door Kim van Smeerdijk
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *