Top 6 nijntje speelgoed en spelletjes voor peuters en kleuters

Nijntje, wie is er niet weg van! Mijn kinderen hebben niet heel veel naar de filmpjes van nijntje gekeken, toch ken ik het liedje uit mijn hoofd. Wel hebben ze ontzettend veel nijntje boekjes gelezen daarom begin ik de nijntje top 6 dan ook met een heleboel nijntje boeken. De meesten die vaker op de blog komen hebben er ook al een heleboel voorbij zien komen hier. Bekijk mijn top nijntje speelgoed en spelletjes.

1 Nijntje boeken

Voorlezen of plaatjes kijken dat kan heel goed met de boeken van nijntje. Ook vind ik ze geschikt voor de beginnende lezer, doordat ze kort en vaak met groot lettertype zijn. Daarom is nijntje toch lang leuk voor jonge kinderen.

nijntje kookboek

Mijn favoriete boek van nijntje is het lees- en kookboek: Eten met nijntje. Hierboven zie je een fotootje uit het boek. De tekeningen zijn zo herkenbaar voor de nijntje verhalen, dat maakt het boek extra aantrekkelijk. Er staan lekkere recepten in, maar het is tevens een leuk voorleesboek. Leuk, mooi, lekker en leerzaam! Geweldige combinatie. Koken met kinderen is leuk, van een regenboogtaart uit een pakje maken tot een recept volgen in het kookboek.

Een greep van de nijntje boeken op mijn blog

Hier vind je het leukste kinderboekenoverzicht.

2 De Nijntje kassa

nijntje kassa

Winkeltje spelen, welk kind is er niet groot mee geworden. Hoe wij vroeger een kartonnenvdoos gebruikten als kassa en er een rekenmachine nalegden, zo leuk is nu het speelgoed met bijbehorende pinkassa en uitschuifla. Oké nu doe ik mijn generatie te kort, vroeger had ik ook een kassa met muntjes. Een grote gele, met grote knoppen en grote dikke plastic munten. Ik herinner hem nog goed. Misschien staat hij zelfs nog bij mijn ouders op zolder. Dat zou ik eens moeten bekijken. De superfancy nijntjes kassa met muntjes, pinpas (of is het een creditcard) en briefgeld doet het in elk geval.

Waarom ik de nijntje kassa zo leuk vind? Natuurlijk het kleurrijke en herkenbare van nijntje, maar ook het leerzame aspect. Rolspellen zijn een belangrijk onderdeel tijdens het opgroeien voor jonge kinderen. Tevens zijn ze bezig met de grote mensen wereld. Hoe werkt geld, kan ik optellen, hoe gaat het winkelen in een supermarkt nou eigenlijk in zijn werk? Als je nu druk bent met thuisscholing voor een kleuter. Bedenk dan dat dit soort speelgoed ook zeer nuttig is voor de ontwikkeling. Maak er een opdrachtje van en doe al spelenderwijs was sommetjes, herkennen van cijfers en misschien kun je patronen laten ontdekken of maken. Leg items van groot naar klein, van goedkoop naar duur.

3 Nijntje muziek tablet

nijntje muziek tablet

Dit is natuurlijk de echte generatie van nu. Opgroeien met je eigen tablet. Nijntjes tablet gaat niet op het internet, maar heeft wel leuke functionaliteiten, deze maakt muziek.

nijntje muziek tablet

Supervrolijk en handig om mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie of in de auto. Stevig speelgoed en mooi vormgegeven.

4 Nijntje verstopspel

Dit spel blijft in je hoofd, het nijntje verstopspel. Het stemmetje “ik ben verstopt!!” “ik ben verstopt”…”kun je mij vinden?”. Heerlijk… ik vind dit zo leuk en de kinderen ook. Leuk vanaf dreumes leeftijd en ook voor kleuters absoluut nog veel plezier (al zullen ze hem heel snel hebben). In nijntje zitten batterijen, hierdoor kan je haar verstoppen en door je kinderen laten zoeken met hints. Het konijn roept je namelijk af en toe. “Hoor ik nijntje achter de bank?”. Heel leuk en vanaf jonge leeftijd al reuze interessant. Onverwoestbaar ook, nijntje kan op haar hoofdje vallen, maar gaat niet kapot.

5 Nijntje dokterset

nijntje dokterset

“Mama je bent ziek”. Daar lig ik weer op de bank, de stetoscoop in de oren van mijn dochter en overal wordt naar geluisterd. Op mijn buik hoort ze mijn hart. “Je hart klopt nog, maar toch krijg je een prik”. Daar gaat een spuit in mijn arm. Doktertje spelen met de nijntje dokterset is een populair spelletje van mijn kleuters. Beer, mama, papa, opa, oma, de konijnen, iedereen is ziek en moet beter worden. Pleisters, verband, pillen alles moet uit de kast gehaald worden. De dokterskoffer gaat mee en je wordt uitgebreid gecheckt.

6 Nijntje kruiptunnel

Nijntje kruiptunnel

Deze kruiptunnel van nijntje kan je al gebruiken wanneer je baby kan kruipen. Durft hij of zij er al doorheen? Dreumes, peuter, kleuter, groot en klein ze vinden het superleuk om door de tunnel te gaan. Ook de huisdieren zijn vaak fan van de tunnel.

Erg leuk binnen- en buitenspeelgoed voor jonge kinderen. Een voordeel, je kan het helemaal invouwen en daardoor neemt het maar weinig ruimte in in je schuur, garage of kamer.

Nog meer nijntje speelgoed

Nijntje strandspeelgoed bij de Etos

Terwijl ik deze blog maakte bedacht ik mij ook nog het leuke strandspeelgoed en het muziekdoosje stoelendans van nijntje dat we in ons bezit hebben. En vroeger veel gespeeld hebben.

Nijntje Stoelendans

Ook zo leuk, dus deze blog kan nog uitgebreid worden. Wat is jouw favoriete nijntje speelgoed, spelletje of boek?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *