Peuter mee naar de tandarts en mondhygiëniste

Nikita is druk bezig met peuterzwemles, maar ondertussen wordt ze ook meegenomen door haar moeder naar de tandarts en mondhygiëniste. Ze adviseren immers dat het goed is om je peuter vanaf ongeveer 2 jaar kennis te laten maken.

Tandenpoetsen

Vandaag moet mama naar de mondhygiëniste en aangezien het tandenpoetsen nog steeds niet van een leien dakje gaat. Dacht ik dat het misschien wel een goed idee zou zijn om je mee te nemen. Zodat je gaat begrijpen hoe belangrijk tanden zijn.

Ik vond het wel een beetje spannend. Aangezien jij nogal nieuwsgierig bent aangelegd en overal in, op en tussen kruipt. Ik nam daarom de kinderwagen en een boekje mee zodat je daar in kon gaan zitten. Met grote ogen liep je de kamer in. Ik legde je uit dat mama even in de stoel moet liggen om haar tandjes schoon te laten maken. Terwijl ik in de grote stoel ligt, ga jij zitten lezen, maar houdt alles goed in de gaten.

Na een tijdje word je ongeduldig en klim je uit de wagen. Heel voorzichtig loop je door de kamer en kijk je wat er met mama gebeurt. Als mama klaar is mag je ook even in de stoel zitten.

In de stoel bij de mondhygiëniste

Je ligt in de grote stoel. De mondhygiëniste telt je tandjes.  Als we weg gaan krijg je een mooie roze prinsessen tandenborstel mee. Je bent helemaal blij en dan gaan we weer naar huis.

Nu nog hopen dat het heeft geholpen om te poetsen.

Over Kim

Kim van Smeerdijk blogt bijna wekelijks op What’s on mama’s mind, maar is daarnaast eigenaresse van Studio van Smeerdijk. Op zoek naar een geweldig cadeau met een persoonlijke boodschap? Een “one of a kind” voor een babyshower, bedrijfsuitje, carnaval, verjaardag of bruiloft? De mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal met een persoonlijke touch. Kim maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *