Pretparken bezoeken in 2020 met jonge kinderen

We zijn inmiddels alweer ruim een week op weg in 2020 en nu de rust na de drukke feestmaanden weer teruggekeerd is, is het tijd om weer eens lekker op pad te gaan met de kinderen. Wil je ook pretparken bezoeken met jonge kinderen in 2020? Vanaf welke leeftijd en vooral vanaf welke lengte kunnen ze al een attractie in?

Pretparken bezoeken met jonge kinderen

Als je kinderen nog heel klein zijn, dan is nog niet elke attractie in elk pretpark voor hen geschikt. Toch zul je je verbazen over het brede aanbod voor de allerkleinsten. Ik heb de afgelopen jaren met peuters en kleuters wat pretparken bezocht waar het heel leuk was met die kleintjes. Wil je nog meer inspiratie op doen op het gebied van pretparken? Dan kun je op pretparken.nl jezelf tegoed doen aan een hoop nuttige informatie over diverse pretparken in Nederland, bijvoorbeeld de openingstijden, de adresgegevens, of het druk is, filmpjes en nog veel meer.

Mijn persoonlijke aanraders voor jouw kinderen vind je hieronder.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn wildwaterbaan
Hellendoorn

Hellendoorn heeft ons vorig jaar enorm verrast. Ik was er vroeger al eens geweest, maar kon het mij niet zo goed meer herinneren. Tot wij er vorig jaar weer waren, de attractie met de boot in de wildwaterbaan herinnerde ik mij nog goed en het was nog net zo leuk. Er is ontzettend veel te doen, ook voor de hele jonge kinderen. Een groot voordeel van het park is, is dat het park niet te wijd opgezet is. Het is wel groot, maar toch wel dicht bij elkaar, dus je loopt je geen ongeluk. Het ligt wel prachtig tussen de bomen.

Bij de ingang van het park staat een meethuisje. Daar meet je hoe lang je kind is, vervolgens krijgt hij of zij een gekleurd bandje dat zijn of haar lengte aangeeft. Voor kinderen groter dan 90 cm, maar kleiner dan 100 cm is er het paarse bandje, voor kinderen groter dan 100 cm maar kleiner dan 120 cm het oranje bandje. Dan is er nog een groep van 120 cm tot 140 cm en daarboven.

Bij elke attractie staat aangegeven met welk bandje er in mag onder begeleiding of alleen. Of misschien mag je er nog niet in. Dit is absoluut een aanrader, wil je pretparken bezoeken met jonge kinderen.

Tivoli, Nijmegen

Park Tivoli nijmegen
Tivoli Nijmegen

Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen focust zich echt op de allerkleinsten. Zelfs de achtbaan is al geschikt voor de jonkies. In het voorjaar gaat het park weer open, maar tot die tijd is er Tivoli Boscafé, een binnenspeeltuin.

Mijn zoontje was destijds 4,5 jaar en ongeveer 1 meter 10 en mijn dochtertje van bijna 3 jaar kwam net boven de 95 centimeter uit. Daarmee mochten ze allebei al in bijna alle attracties, zij het soms samen met ons.

Dit park is ook al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Julianatoren, Apeldoorn

Julianatoren meivakantie 2019 1
Julianatoren Apeldoorn

Wij bezoeken de Julianatoren graag. Het is voor ons niet heel ver rijden en de kinderen vinden het er altijd erg leuk. Het pretpark is heel erg geschikt voor kleine kinderen, ze hebben superveel attracties en leuke voorstellingen. De show van Cas de Ranger is heel leuk voor de kinderen, hij is de Freek Vonk van de Julianatoren, daarnaast heb je Dino en Dina en Jul en Julia. Afgelopen jaar werd er een nieuwe attractie geopend: de Hoge hoed, een vrije val toren.

De Julianatoren ligt heel erg mooi bij de bossen van Apeldoorn, het park zelf is best wel compact, waardoor de ene attractie over de andere heen loopt. Ben je de eerste attractie uit, dan stap je zo de volgende in. Onze ervaring is dat je in een dag bijna elke attractie in geweest kan zijn. Dat kan je niet van elk pretpark zeggen.

Efteling

De Efteling blijft altijd iets magisch hebben. Hoewel het veel prijziger is als de rest van de parken is het uniek. Niks lijkt op de Efteling en het is er altijd zo leuk en mooi. Dat het een stuk duurder is dan de andere parken is wel verklaarbaar, maar dat maakt het natuurlijk wel lastiger om er naar toe te gaan. Voor elke leeftijd is er genoeg te beleven, zelfs als je 18, 35,50 of 80 bent, je kijkt je ogen uit en kan uit zoveel attracties kiezen. Pretparken bezoeken met jonge kinderen? Sla de Efteling vooral niet over, maar ook met oudere kinderen of met opa en oma dus!

Toverland, Limburg

Toverland Magische Winterweken zweefmolen
Toverland

Toverland is een attractiepark in Sevenum, Limburg. Het park bestaat uit diverse werelden, met zowel binnen als buiten attracties.

Toverland heeft als voordeel dat het een heel groot binnengedeelte heeft. Dus bij slecht weer vermaak je je daar evengoed. Ze hebben een hoop achtbanen, die geschikt zijn voor grotere kinderen, in het buitengebied. Maar binnen is het echt al heel leuk met de allerkleinsten.

Leeftijd is minder belangrijk dan lengte. Zoals in meerdere attractieparken heb je een bepaalde lengte nodig om niet het risico te hebben dat je uit stoeltjes of veiligheidsriemen glijdt. Belangrijk dus om die lengtegrens goed te bewaken, want een ritje in de achtbaan is niet leuk als je met een kindje zit dat (bijna) wegglijdt. Je kunt bij elke attractie de lengte meten. Daarnaast kijken medewerkers streng mee. Simpelweg omdat het gevaarlijk is als je niet groot genoeg bent, maar toch in een attractie wilt.

De leukste pretparken van Nederland

Wat is jouw favoriete pretpark? Laat het hieronder weten. Bekijk ook de top 10 pretparken Nederland.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *