Refill stations bij The Body Shop – hervullen

Een Refill revolution, dat klinkt groots, maar ook heel mooi. The Body Shop heeft schoon genoeg van al het plastic dat in de vuilnisbak verdwijnt en wij hebben dat ook. Potjes crème, flessen shampoo het plastic is voor tijdelijk gebruik en daarmee zeer belastend voor de natuur. De refill-revolutie die ze op touw willen zetten heeft als doel om de komende 5 jaar bijna alle The Body Shop winkels een Refill Station te geven. Toch wachten ze geen vijf jaar om het op touw te zetten. Er komt dit jaar nog een Refill station in 400 winkels van het merk en in 2022 volgen er nog eens 400. En… die in Rotterdam en Gent (België) zijn al open. Doe jij mee met de revolutie? Ik leg hieronder uit hoe simpel het is en hoe het jou ook nog eens in je portemonnee kan schelen!

Hoe werkt een Refill bij The Body shop?

Refill station the body shop

Refill betekent hervullen. Het is de bedoeling dat je gebruik maakt van herbruikbare flessen, om zo de afvalberg te verkleinen. Door flessen te hervullen bespaar je niet alleen de natuur, maar ook je portemonnee. Een standaard plastic fles van de shampoos, conditioners, showergels en handwashes bevat 250 ml. De aluminium hervulfles bevat 300 ml. En de prijs van een refill is hetzelfde als van een gevulde plastic fles. Dus bij elke keer (her)vullen krijg je 50 ml product gratis. Op jaarbasis kan dat aardig oplopen.

Refill station the body shop

Stap 1: Kies een aluminium hervulfles en maak een keuze uit 9* van de populairste douchegels, shampoos, conditioners en handwashes.
Stap 2: Als je fles leeg is, spoel je hem om.
Stap 3: Je neemt hem mee naar de winkel en vul je hem nog een keer.

Zo simpel is het. Als iedereen de plastic flessen inruilt voor de hervulfles, kunnen we samen meer dan 25 ton plastic per jaar besparen.**
Elke fles telt. Door over te gaan op een hervulfles, kun jij in je eentje tot wel 32 plastic flessen per jaar uitsparen** en voorkomen dat er zo’n
260 g CO2 vrijkomt in de atmosfeer.**

“Waarom zou je een verpakking weggooien als je hem opnieuw kunt gebruiken? (…) Wij deden precies wat mijn moeder tijdens de Tweede
Wereldoorlog ook deed: we gebruikten alles nog een keer, we vulden lege verpakkingen opnieuw en we recycleden alles wat er te recyclen viel (…) Dit soort ideeën ligt aan de basis van het milieuactivisme van The Body Shop.”

Anita Roddick

Al jaren milieubewust

In de begin jaren 90 heeft The Body Shop het slimme hervulproduct ook al eens geprobeerd, alleen was de wereld er toen nog niet klaar voor. In middels is duurzaamheid een kernwoord geworden voor de verzorgingsbranche en maken mensen steeds bewuster keuzes voor herbruikbare producten en zijn hun keuzes meer duurzaam. De Beauty-industrie is groot er gaan wel miljarden verpakking per jaar doorheen, die op de vuilnisbelt belanden. Als meer bedrijven deze radicale stap durven te nemen, dan kunnen we echt vooruitgang boeken. Maar het is geweldig dat The Body Shop er nu mee van start gaat.

The Body Shop heeft altijd al aan een eerlijkere en mooiere wereld gewerkt. Het eerste ethische beautymerk zet zich inmiddels al ruim 40 jaar in voor mens en planeet, met eigenzinnige campagnes die voor echte verandering zorgen. Het bedrijf heeft van meet af aan gestreden voor dierenrechten, het
milieu, en duurzame veranderingen op maatschappelijk gebied. Via het Community Fair Trade-programma koopt The Body Shop hoogwaardige en ethisch verkregen ingrediënten en producten in bij boeren, fabrikanten en ambachtslieden over de hele wereld, die een eerlijke prijs én toegang tot
goede arbeidsomstandigheden krijgen. En nu werkt The Body Shop vanuit deze activistische roots aan verdere verduurzaming van de beautywereld.

Join the refill revolution

Refill station rotterdam the body shop

Doe je ook mee?  Door mee te doen aan de Refill Revolutie help je de aarde een stukje mee. Je kunt al een bezoekje brengen aan The Body Shop Rotterdam (indien je woont in Nederland) of The Body Shop Gent (als je in België woont).

(*Beschikbaarheid kan per markt/winkel verschillen **Bij de berekening is aangenomen dat de klant eerst plastic flessen van 250 ml gebruikte voor 4 producten (shampoo, conditioner, douchegel en handwash van The Body Shop®) en overgaat op de hervulfles. Aangenomen wordt dat de klant elk van deze producten 8 keer per jaar nodig heeft, wat neerkomt op 32 keer hervullen per jaar.)

Lees ook:

The body shop items
The body shop drops of youth
Wasbare wattenschijfjes
Wattenstaafjes in de ban
Natuurlijke gezichtverzorgingsproducten

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *