Kaartjes sturen met gastblogger Kim

Kim woont nog steeds met man en dochtertje van 4 jaar in een tuinhuisje. Een nieuwbouwproject dat maar niet wilt vorderen. Toch gaat niet bij de pakken neerzitten, ze heeft een nieuwe hobby, kaartjes sturen (en ontvangen).

Het leven tijdens Corona

nikita
Nikita dochtertjes gastblogger Kim

Nu we alweer weken onze kinderen thuis moeten houden, het leven op straat is stil gelegd en de oorlog in de supermarkten is gaan liggen. Zijn onze creatieve ideeën of uitgeput of juist aangewakkerd. De leukste knutseltips en positieve boodschappen zie ik voorbij komen.

Ik moest echt even in komen. Na een slechte winter, een huis dat niet opschiet, nu ook een rot virus dat ons belemmert. Het gaf mij geen mooi vooruitzicht. Nu zie ik dat dit hele Corona-gebeuren juist mooie dingen met zich mee brengt. De natuur ontwaakt weer en ik ook. De mensheid is teruggeroepen en hele mooie dingen zijn daaruit gekomen. Respect voor de hulpverlening als belangrijkst maar ook liefde voor de ouderen. Zangers die voor de huizen staan te zingen.  Gezamenlijke acties vanuit huis, de beren en knipsels voor de ramen en zoveel meer. Er is weer verbroedering. Ik denk dat Postnl het nog nooit zo druk heeft gehad.

Voor het eerst naar school

Afgelopen oktober vond ik het nog verschrikkelijk dat Nikita naar school zou gaan. Nu mis ik de uurtjes dat ik even alleen was. Nu ze thuis is vind ik het best zwaar. Elke minuut wil ze mijn aandacht en ze heeft zoveel energie. Zo snel ben je gewent aan wat tijd voor jezelf.

De scholen gingen dicht en de weekplanners waren geboren. Overal waar ik keek popten ze op. Ik vond het onzin al die weekplanners, maar achteraf gezien misschien wel ideaal. Wij doen maar wat. Ze is pas vier, niks hoeft en alles mag. Wel probeer ik er een soort van dagritme in te houden, maar we worden niet om 7 uur wakker .

Geen school betekent meer tijd samen en heel veel knutselspullen op de eettafel, middagdutjes en alle Disney films kijken. Ook schrijven we naar schoolvriendinnetjes, andere vriendinnen, tante’s en oma’s kaartjes en sturen we wat insta kindjes een verjaardagskaartje. Heeft mijn oude hobby toch nog ergens nut voor.

kaartjes gastblogger kim

Voor een postzegel hoef je ook niet meer de deur uit. Je koopt gewoon een code online, schrijft die op de plek van de postzegel en klaar is kees. Het samen op de bus doen is meteen een lekker uitje. Een kleine moeite om een glimlach op iemands gezicht te toveren. Nikita vind het super leuk om eigen post te krijgen. Hopelijk komen er nog meer kaartjes voor haar binnen. Wat hebben jullie allemaal gedaan?

En wil jij nou ook een kaartje naar ons sturen of ontvangen? Vraag ons adres dan even aan Kim.

Lees ook:
Knutselen voor Moederdag
Thuis jarig tijdens Corona
Wat vertel je kinderen over het Corona virus

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *