Dolly Elektrische Bakfiets

Heb jij de Dolly elektrische bakfiets al weleens zien rijden? Wij zien ze de laatste tijd heel vaak. Dat komt waarschijnlijk ook doordat we er zelf nu een hebben natuurlijk. Hetzelfde wanneer je een rode auto koopt, ineens heeft iedereen een rode auto. Of wanneer je zwanger bent, dan zie je ineens een heleboel zwangeren. Zo gaat dat, of is het echt zo dat steeds meer mensen kiezen voor een bakfiets in plaats van kinderzitjes of een fietskar?

Bakfiets kopen Dolly Bakfiets

Dolly Bakfiets

Wij wilden graag een bakfiets. Wel eentje die elektrisch is, want we willen best wel afstanden fietsen en in onze omgeving zitten veel heuvels en bruggen. De ondersteuning zorgt er voor dat ik mijn twee kinderen van beiden rond de 17 kg makkelijk kan meenemen. Daarnaast ook nog eens een hoop spullen. De Dolly Elektrische Bakfiets van ons heeft een middenmotor van 600 Wh. Dat is een extra sterke motor, wat ik zeer kan waarderen.

Zelf hebben wij gekozen voor een tweewieler, met een kunststofbak, de Dolly Elektrische Bakfiets. Dus geen houten bak maar een volledig recyclebare lichtgewicht dubbelwandige kunststof bak. Het is een duurzame bakfiets, die zeer weerbestendig is en het heeft een zeer veilige en sterke bak. De dubbelwandige bak werkt alsof het de bumper van je auto is.

Bakfiets kopen Dolly Bakfiets

De Dolly bakfiets kan je zelf samenstellen, althans je kan de kleuren kiezen, maar ook extra accessoires voor de bakfiets, van een regentent tot tweede bankje of kussens voor je bankje.

Nederlandse bakfiets

Degelijke Nederlandse kwaliteit, dat is wat Dolly zegt te bieden. Een voordeel van Nederlandse productie is natuurlijk dat het duurzaam is, hoe meer in Nederland wordt gemaakt hoe minder er overzees verscheept wordt en dat is beter voor het milieu.

Van het spuiten van het frame tot de assemblage van de gehele Dolly bakfiets, alles doen zijn in Nederland. Alle Dolly bakfietsen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden volledig door eigen monteurs in Nederland gemaakt. Daarnaast gebruiken zij high-end componenten voor duurzaamheid en goede rij eigenschappen;

  • Schwalbe buitenbanden met PLUS-anti lek
  • vernieuwde degelijke brede standaard, MadeInHolland
  • Enviolo NiVinci Cargo versnelllingsnaaf, trapsloos schakelen
  • hydraulische schijfremmen
  • dubbellaags sterke poedercouting lak op het frame, de voorvork en de spatborden
  • speciaal versterkte wielen met BigBull velgen en dikke RVS spaken
  • geheel gesloten kettingkast

Wij zijn heel blij over de bakfiets en je leest binnenkort op de site nog veel meer over bakfietsen. Andere opties afwegen voor fietsen met kinderen?

Bakfiets kopen Dolly Bakfiets

Fietskar met twee kinderen

Thule fietskar chariot lite 2

Heb je twee of meer kinderen en wil je ze mee kunnen nemen op de fiets. Dan kan je ook kiezen voor een fietskar. Er zijn fietskarren waarin twee kinderen passen, vaak tot een gewicht van gezamenlijk maximaal 45 kg. Hoe groter de kinderen worden, hoe krapper het wordt. Een bakfiets heeft over het algemeen meer ruimte. Wij hebben een tijdje gefietst met de Thule Chariot Lite 2.

Elektrische fiets met fietsstoeltje

achterzitje bobike bevestigen fiets
bevestiging voor fietsstoeltje elektrische fiets

Wil je geen bakfiets, maar wel elektrisch fietsen en je kinderen vervoeren. Op een elektrische fiets die een accu achterop heeft kun je ook een kinderstoeltje plaatsen, alleen niet elk achterzitje is hiervoor geschikt. Bobike heeft een achterzitje voor een elektrische fiets.

Lees ook:

Zijn fietshelmen verplicht in Nederland of Europa?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *